Bolyai matematika csapatverseny megyei fordulójának eredményhirdetése, asztalitenisz diákolimpia városi versenyre a Teleki Iskolában, számítástechnika-tanfolyam indul. körzeti rajzverseny (alkotónap). Folytatjuk új tanárainkkal készült riportsorozatunkat. Ezúttal Seregi Géza bácsit mutatjuk be

Ráckevén rendezték meg a Bolyai matematika csapatverseny megyei fordulójának eredményhirdetését. Nagyon büszkék vagyunk a 8.b osztály csapatára, Babits Eszterre, Máthé Péterre, Ribényi Mártonra és Horváth Marcira, akik megyei 3. helyezéssel tértek haza. A csapat ajándékpólót is kapott. Gratulálunk mindnyájuknak és felkészítõ tanáruknak, Törökné Demjén Éva tanárnõnek.

November 5-én került sor az asztalitenisz diákolimpia városi versenyre a Teleki Iskolában. Egy 4 fõs fiú- és egy szintén négy fõs lánycsapat képviselte iskolánkat a tornán. Fiúcsapatunk tagjai Jánky András, Markó Dániel, Nagy Ádám és Vörös Patrik voltak. A lánycsapatban Müllner Enikõ, Csizmadia Bettina, Bencze Annamária és Vajda Virág indult. Jánky András egyéniben az elsõ helyen végzett, Markó Danié lett a második. Így csapatban az elsõ helyen végeztünk, és elhoztuk a vándorkupát. Lánycsapatunk még a fiúkon is túltett. A dobogó mindhárom fokára széchenyis lány állhatott fel.Müllner Enikõé lett az arany-, Csizmadia Betttináé az ezüst, Bencze Pannié a bronzérem. Ennek köszönhetõen a a vándorkupa párja is hozzánk került. Gratulálunk a szép eredményhez a csapatok tagjainak és felkészítõ tanáraiknak: Ági néninek és Kriszti néninek! 

Értesítjük a  szülõket, hogy kedvezményes áron iskolánkban alapfokú szülõi számítástechnika tanfolyam indul. Vezetõje Seregi Géza, iskolánk informatikatanára. A tematika: általános informatikai alapismeretek, a word, excel, windows alapismeretek. A díj: kb. 500 ft óránként, függ a jelentkezõk számától. Jelentkezni  email-ben, frocsiba@vipmail.hu (Seregi Géza) vagy telefonon lehet. Telefon:  70 317 13 78 (Leszák Ferenc).

Az beiratkozás, elsõ foglalkozás: november 17. kedd, 18 óra. A  másfél órás foglalkozások hetente 1 alkalommal lesznek, megbeszélés szerinti napon, 18. órától.  

2009. november 9-én 14 órakor kezdõdött iskolánkban a körzeti rajzverseny, amely nem is verseny volt, inkább alkotónap. Igazgató bácsi és Dénes Rita néni, a verseny fõszervezõje köszöntötte a megjelent 54 versenyzõt. Hét iskola képviseltette magát: az érdi Kõrösi Iskola, a százhalombattai Kõrösi Iskola, a Hunyadi Iskola, a tárnoki, II. Rákóczi Ferenc Iskola, a Gárdonyi Iskola és a Széchenyi.  A negyedik, ötödik évfolyam vers- illetve mese-illusztrációt készített, a hatodik, hetedik, nyolcadik pedig csendéletet illetve úgynevezett beállítást próbált meg mûvészien ábrázolni. Az alkotóknak 90 perc állt a rendelkezésükre. A zsûri elnöke Kéri Mihály festő, önkormányzati képviselõ, az Oktatási és Kulturális Bizottság elnöke volt, a zsűri tagjai: Bécsi Ágnes és Varga Krisztina iparmûvész voltak. Jól szerepeltek a széchenyisek!

A 4. évfolyamon mindhárom dobogós saját iskolánkból került ki. az 1. helyezett Csenki Laura lett, a 2. helyezett: Kapitány Adrienn, a 3. helyezett: Suhajda Viktória. A 6. évfolyamon a két elsõ helyet hoztuk el. Svingor Hanna gyõzött, Nagymáthé Nóra lett a 2. helyezett. A 7. évfolyamon is a miénk lett a 2. hely Szabados Lászlónak köszönhetõen. Gratulálunk a helyezetteknek, és köszönjük a felkészítést Zsuzsa néninek, Rita néninek, Hédi néninek és Péter bácsinak. 

Ötödikén a nagyváradi 2.c osztály Tunyogi Katalin vezetésével érkezett hozzánk látogatásra. A 4.a osztályosok fogadták õket. Sok közös programban vettek részt, közös napközi volt, korcsolyáztak Diósdon, az érdi Városi Könyvtárban foglalkozásokon vettek részt. Szebbnél szebb mandalákat alkottak. Szombaton Budapestre látogattak, ahol a Tudás Palotájában töltöttek el majdnem egy egész napot. Sokan kirándulni mentek, például a Balatonra, a vendéglátó szülõkkel együtt. Köszönjük, hogy eljöttek, nagyon köszönjük az érdi szülõk segítségét, a vendégekkel való szívélyes foglalkozást, befogadást, programokat! 

A magyar kultúra napját ünnepli testvériskolánk november 13-án. Erre a rendezvényre - melynek célja a néphagyományok felelevenítése érdekes formában. Hat fõs  csapatunk készül a vetélkedõre. A gálán a nyolcadikos lányok magyar táncokat is bemutatnak majd. 

Egészséghetet tartottak délutánonként az alsós napközisek ezen a héten. Érdekes és étvágygerjesztõ alkotások készültek zöldségekbõl, gyümölcsökbõl. Folytatjuk új tanárainkkal készült riportsorozatunkat. Ezúttal Seregi Géza bácsit mutatjuk be.