Összefoglaló a karácsonyi koncertről, Megnyílt az iskolatörténeti kiállításunk, Két tanulónk is megkapta az Érd kiváló diákja emlékérmet.

Nagyon szépen szerepeltünk az egyik legrangosabb városi matematikaversenyen, a Bolyain. Erre a megmérettetésre 4.-estől 8.-osig nevezhetnek be tanulók. Az eredményhirdetésen taroltak a széchenyisek. Valamennyi évfolyamon jutott be diákunk az első 6-ba. A 4. évfolyamos Bodnár Eszter a 3.helyen végzett, Vaizer Petra és Csider Gabriella az 5-6.helyen osztozott meg. Az 5. véfolyamon Nagy Henrietta 2., Morgos Mátyás 4. lett. A 6. évfolyamon Dobrádi Dorina a nem tagozatosok között 5., míg a tagozatosok között Varga kristóf 3., Varga Máté pedig 5.helyezést ért el. A legfényesebb a 7. évfolyam eredménye: az 1. helyen Maller Levente, a 2. helyen: Borsay Enikő.
A 8. évfolyamon Babits Eszter 3. helyezést ért el. Gratulálunk minden eredményes versenyzőnek és felkészítő tanáraiknak!

December 14-én mintegy 200 résztvevő tanulóval, 400 főnél nagyobb nézőközönség előtt rendeztük meg karácsonyi koncertünket a Szepes Gyula Művelődési házban. Ének, hangszer, tánc, versek és jelenetek teremtettek ünnepi hangulatot az első fagyos decemberi estén.

Ki tud egészségesebb uzsonnát készíteni? címmel osztályok közötti versenyt hirdettünk hétfő délutánra. Egy-egy asztal ízléses megterítésére, valamint 3 fő részére egészséges uzsonna összeállítása volt a feladat. A 3-4 fős csapatok igazán étvágygerjesztő menüvel rukkoltak elő.

Hétfőn megnyitottuk iskolatörténeti kiállításunkat. A régi és jelenlegi pedagógusok, diákok
jelenlétében hangulatos műsor után Leszák Ferenc igazgató úr nyitotta meg a kiállítást. "A múltnak
üzenete van, csak meg kell hallanunk"- hangzott el Feri bácsi beszédében. A régi kollégák közül Balogh Imre bácsi, iskolánk egykori igazgatója köszöntötte a jelenlevőket, buzdította bennünket arra, hogy kövessük elődeink jó példáját. A kiállítás érdekessége az iskola fája, amelyen azon diákjaink neve szerepel, akiknek szülei, nagyszülei is ide jártak.

Berendeztünk egy régi osztálytermet jelképesen, ahol régi pad, csengő, tankönyvek és más régi tárgyak láthatóak. Bemutatunk osztálykönyveket a kezdeti időkből, sok régi tablót. Fényképeken követhetjük nyomon az iskola épületeinek változását, megismerhetjük a régi iskolai rendezvényeket, az úttörőéléletet,sportéletünket. Megcsodálhatjuk régi tanulók technikaórán készült alkotásait, olvashatunk a médiában rólunk megjelent cikkeket. Megtaláljuk a régi igazgatók, tanárok, valamint Széchenyi-díjas diákjaink képét,rövid életrajzát. Le lehet ülni, és lapozgatni lehet a régi emlékkönyvekben vagy a diákok által készített naplókban.

Szerdán a 7. és a 8.évfolyam tanulóinak mérték össze tájékozottságukat, felkészültségüket, reakcióidejüket a Mindent vagy semmit vetélkedő elő- és középdöntőjében. A döntő hétfőn délben lesz.

Nagy volt a sürgés-forgás az ebédlőben is szerda délután. A mézeskalácssütés egyike a legnépszerűbb Széchenyi-heti programoknak. Az elkészült sütemények nemcsak szépek, finomak is voltak.

Szerdán leesett az első hó, és ennel mi mindig nagyon örülünk. A Széchenyi-hét további programjairól jövő-heti adásunkban számolunk be.