Február hatodikán felsős farsang lesz, tanárok tanulnak a számtechteremben, Ágh István Kossuth-díjas költő lesz a vendégünk, a Hunyadi Iskola által meghirdetett városi meseíróverseny zajlott, DVD-ket kaptunk a Népszabadság Kiadótól.

A felső tagozat farsangi bálját február 6-án tartjuk. Már korábban eldőlt, hogy minden osztály egy-egy rajzfilm szereplőinek bőrébe fog bújni idén.

Kedden Szilvi néni megbeszélésre hívta össze a DÖK-tagokat, és kiderült, hogy kinek hogy kedvez a szerencse. Az 5.a osztály Kukori és Kotkoda, az 5.b osztály dr. Bubó, az 5.c osztály a Hupikék törpikék bőrében feszít majd. A 6.a A nagy ho-ho-ho horgász, a 6.b Shrek, a 6.c Hófehérke és a hét törpe kaladjait kelti életre. A 7.a-soknak a Ludas Matyi, a 7.b-seknek A Mézga család, a 7.c-seknek a Madagaszkár jutott. A 8.a-sok a 101 kiskutyát, a 8.b-sek a Jégkorszakot, a 8.c-sek a Táncolótalpakat húzták. 

Bekukkantottunk számítástechnika terembe, és mit láttunk? Tanárainkat találtuk a monitorok előtt. Éva néni, Marica néni, Ildi néni, Emi néni, Rita néni, Zsuzsa néni, Lilla néni beültek az iskolapadba. Géza bácsi szerint nagyon igyekeznek, és a magaviseletük kifogástalan.

Staub Tünde néni is azok közé tartozik, akik nemcsak tanítanak, tanultak is ebben az iskolában. 

A jövő héten a Magyar Kultúra Napja alkalmából Ágh István Kossuth-díjas költő lesz a vendégünk. Január 22-én 10 órakor író-olvasó találkozó keretében találkozunk majd vele. Minden osztályból 3-4 érdeklődőt várunk. Olyanokat, akiket érdekel az irodalom, és akik szívesen és bátran feltesznek néhány kérdést is majd.

Ágh István költő, író, műfordító. Nagy László öccse. Eredeti neve Nagy István, de ennek a névnek az írói foglaltsága miatt Ágh István néven publikál. Egy dunántúli kisfaluban, Felsőiszkázon született 1938-ban, tehát most 72 éves. Az ELTÉ-n a magyar-könyvtár szakot végezte el. Könyvtárosként,majd folyóiratszerkesztőként dolgozott. Volt az Új Írás versrovatvezetője,  1985 és 1990 között pedig a Magyar Nemzet munkatársa. 1997 óta a Hitel című irodalmi lap munkatársa. Szellemi szabadfoglalkozású író. 1992-től a Magyar Művészeti Akadémia tagja. A Magyar Művészeti Akadémia tagja. Első verseskönyve 1965-ben jelent meg. Azóta további 11 verseskötete, köztük az összegyűjtött versek (Boldog vérem címmel) és a válogatott és új versek kötete (a Mivé lettél) mellett 10 szépprózai és 5 gyermekirodalmi műveket tartalmazó munkája látott napvilágot. A Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje mellett számos irodalmi díjnak is tulajdonosa: Déry Tibor-díj, Ady-jutalomdíj, Artiszjusz irodalmi díj a Móra és a Magvető Kiadó nívódíja. Kétszer kapott Év Könyve jutalmat, kétszer József Attila-díjat. 2009-ben vette át a Prima díjat, 1992-ben a Kossuth-díjat. 2000 óta megjelent kötetei: 
- A képzelet emléke (2000-ben)
- Semmi sem úgy (2003-ban)
- A megtalált időből (2005-ben)
- Októberi fogadalom (2006-ban)
- Kidöntött fáink suttogása (2008-ban).
Bolgár, cseh, észt, finn, macedón, szerb, szlovén nyelvből jelentek meg műfordításai. 

Csütörtökön 5. és 6. évfolyam legtehetségesebb fogalmazói a Hunyadi Iskola által meghirdetett városi meseíró versenyre gyűltek össze az I/1-es terembe.Három megadott motívumot kellett beleépíteniük az általuk kitalált történetbe. A 4 legjobb fogalmazást küldjük tovább.

Sok érdekes DVD-t kaptunk ajándékba a Népszabadság Kiadótól, amit a tanórákon is viszontlátunk majd remélhetőleg.