Küldöttségünk Nagyváradon járt, tombol a farsang, a termek is díszbe öltöztek, február 13-án szülői bál lesz, versenyeredmények kémiából, folytatódik a szülői klub, kazáncsere, tudnivalók a téli kutyatartásról.

A hétvégén három fős küldöttségünk vett részt Nagyváradon a művészeti oktatás módszertanával foglalkozó pedagógus továbbképzésen a váradi pedagógusokkal együtt. A képzést a magyarországon is híres berettyóújfalui Igazgyöngy Művészeti iskola pedagógusai vezették. Különböző festési, grafikai technikákat tanult Dénes Rita néni és Szabó Dóra néni.Az igazgatók is festettek egy kicsit.

Február 5-6-án a 2. 3. 4. évfolyam rendezi meg a hagyományos farsangi bált a gyerekeknek. Pénteken a kisiskolában a 2. és a 3. a osztály, a nagyépületben a másik 2 harmadikos osztály és a negyedikesek tartják a bált. Február 6-án, szombaton kerül sor az elsősök és a felsősök báljára. A belépő a jelmezeseknek ingyenes, annak, aki nem öltözik be: 200 Ft. A tombola 25 Ft, büféjegy az alsós farsangon 50Ft, zsákbamacska 180 Ft. Kérjük a szülőket, hogy segítsenek a farsangi teendőkben!

Iskolánk sok szeretettel meghívja a kedves szülőket a szülői bálra, amelyet 2010. február 13-án, szombaton 18. órai kezdettel tartunk! A tanulók jelmezes farsangi bemutatója, a pedagógus tánckar nyitótánca, vacsora, zenekar, tánc, tombola, játék, finom vacsora, jelmezverseny, büfé, hangulatos farsangi dekoráció, jókedv, vidámság vár a vendégekre!
Kérjük, a szülőket, hogy támogassák az iskolát! Jöjjenek el, vásároljanak támogatói jegyeket! Akinek van lehetősége, ajánljon fel tárgyakat vagy ajánlja fel cégének valamilyen szolgáltatását a tombolára!

Támogatói jegy: 500 Ft-os címletekben kapható. Előre rendelve a belépő: 1600 Ft, a vacsora: 1500 Ft , házaspároknak a belépő: 2800Ft. Osztályonként 10 fő jelentkezése esetén belépő a 1400Ft/fő (egy kedvezmény érvényesíthető) A helyszínen a belépő: 2000 Ft, a vacsora 1500 Ft. A Széchenyi Iskola várja Önöket!

A tantermek már farsangi díszbe öltöztek.

Szerdán délután a Hevesy György országos kémiaverseny iskolai fordulójában mérték össze tudásukat a 7. és 8. évfolyam legjobb kémiásai.

A második félévben is folytatódik a szülői klub. Még három alkalommal vehetnek részt az érdeklődők a serdülőkori konfliktusok kezelésével kapcsolatos előadáson, eszmecserén: március 2-án, március 30-án és április 27-én. Mindannyiszor kedden, 5 órakor. Májusban egy piknikezéssel egybekötött beszélgetéssel zárul a program.

Túl vagyunk a kazáncserén. A múlt héten elszállították a régi kazánokat.

Hetek óta tombol a zord, különösen hideg. A téli időjárás az utcán sétáltatott kutyákra, a szabadban tartott állatokra is komoly veszélyt jelent.
Az utcán sétáltatott állatok marási sebeket szerezhetnek, ha sózott területeken sétálunk velük. Az állatok védelmében ajánlatos ezeket a helyeket elkerülni vagy a kedvencünk tappancsát "cipővel" megvédeni! A kutyaruha amolyan divathóbortnak tűnhet, az öltöztetésnek azonban fontos szerepe van.

A lakásokban tartott kutyákat még télen is meg szokták fürdetni. Ilyenkor az állatok szőrét védő faggyú - zsírréteg a kenceficéktől lemosódik, és az állatot szőre nem véd meg a zord tél viszontagságaitól. Ha ilyen kutyát sétáltatunk nagy hidegben, igenis szüksége van a kutyaruhára. Az udvaron tartott kutyákról se feledkezzünk meg.A nagy hidegben kint tartott kedvenceink számára feltétlenül biztosítsunk energiában dús eleséget. Napközben többször ellenőrizzük az ivóvizes tálakat, a fagyott vizet ilyenkor langyosra kell cserélni. A hideg ellen védő kutyaház a kutyánál csak kicsivel nagyobb. A túl nagy házat a kutya nehezebben "fűti be". A háznak kívülről és belülről fából kell lennie, köztes anyagként szigetelőhabot tölthetünk bele. A jó kutyaház 5-6 cm-es lábakon áll, így nem csurog bele a saras eső, a latyakos hó. A házat puha szőnyeggel, rongyokkal béleljük! A bélést hetente, kéthetente higiéniai okokból cseréljük le! Ha nagyon hideg van, a kinti kutya is kapjon napjában többször bebocsátást fűtött helyre, például kazánház mellé, garázsba.