Széchenyi-emlékverseny, sportéletünkről kérdeztük Falucskai Ági nénit, kosárlabda, baseball, újságírói pályázat, befejeződött az ablakcsere, március 15-i ünnep és fáklyás felvonulás lesz. 

Szombaton 4 fős csapatunk, Paulik Vivi, Szabadföldi Anna, Bogád Botond és Vajnai Zoli Zuglóban képviselte iskolánkat a Széchenyi-emlékversenyen. A csapatot Lukácsiné Soós Szilvia tanárnő készítette fel. Interjú. 

Szintén a Széchenyi év méltó megünneplését szolgálja a Széchenyi Staféta. Kerékpárosok és gyalogosok indulnak április 8-án, Széchenyi halálának 150. évfordulóján az országhatáron túlról, Kárpátaljáról és Romániából egy-egy felszalagozott stafétabottal, és haladnak egészen Nagycenkig, olyan településeket érintve, ahol Széchenyi István nevét viselő iskola található. Ezeken a helyeken történik majd a stafétaátadás, rövid ünnepélyes megemlékezés keretében. Minden iskola egy emlékszalagot juttathat el ily módon Nagycenkre. Mivel a staféta a Gödöllő - Budapest - Martonvásár útvonalon halad majd, jeleztük részvételi szándékunkat, és reméljük, mi is csatlakozthatunk majd ehhez az érdekes kezdeményezéshez! A Széchenyi Staféta szervezője a Széchenyi Emlékbizottság.

Sportéletünkről kérdeztük Falucskai Ági nénit.

Hétfőn városi zsínórlabda versenyt rendeztünk 5-6. osztályos tanulók részvételével. A tornán VMG csapata sajnos nem tudott megjelenni, így 3 csapat küzdött egymás ellen: a Móra Ált. Isk. csapata és a mi két vegyes csapatunk. A tornát az egyik széchenyis csapat nyerte, a 2. helyen a másik csapatunk végzett, a vendég csapat lett a 3.helyezett. 

Megyei területi kosárlabda diákolimpián vettünk részt kedden Törökbálinton. Nagyon erős mezőnyben a 3. helyen végeztünk a Bálint Márton és a százhalombattai 1. sz. Iskola csapata mögött. A 4. helyezett egy monori csapat lett.

Szeretnél baseballozni? A baseball Team SE 9-12 éves lányok és fiúk számára edzőtábort szervez márc. 31. és ápr. 3. között Ófaluban. A tábort szakedzők vezetik majd. Amennyiben megtetszik neked ez a sport, az edzőtábor után csapatban játszhatsz. Hetente egy edzés lesz. Az éves tagdíj 6000 Ft. A legjobbakat a Nemzeti Ligába is benevezik. Ha jelentkezni szeretnél, küldd el nevedet és születési dátumodat SMS-ben a 06-20-886-1122-es számra.

A Magyar Lapkiadók Egyesülete önmagukban az újságíráshoz tehetséget érző 6-14 éves tanulók számára hirdet pályázatot „Te vagy az én emberem“ címmel. A feladat: interjút készíteni egy felnőttel, akire szerinted sokan kíváncsiak lennének. Csak Magyarországon élő, magyarul jól beszélő személyt lehet választani. A pályázat kétfordulós. Az első fordulóban egy vázlatos elképzelést kell beadnod arról, hogy ki lenne az általad kiválasztott riportalany, és mi mindent kérdeznél tőle. Ezenkívül önmagadat kell bemutatnod. A zsűri kiválasztja a 3 legérdekesebbnek ígérkező tervet. A második fordulóban a 3 szerencsés kiválasztott elkészítheti a maga interjúját, amely megjelenik a médiában. Hogy ki a győztes, azt majd a Budapest Sajtófesztivál közönsége, illetve az internetes szavazók döntik el május 15-én. Amennyiben többet szeretnél megtudni minderről, a www.olvasasaraneveles.hu honlapon találod meg a szükséges információkat. A pályázatok beadásának határideje április elseje.

Befejeződött az ablakcsere. Ilyen szép lett az iskola!

1848 dicsőséges napjainak eseményeit felidéző ünnepélyünket ma tartottuk. Az itt készült felvételeket következő adásunkban láthatjátok.

Hétfőn a diákönkormányzat koszorúz majd délelőtt 10 órakor a 48-as emlékműnél, délután pedig a nagyiskola betonos udvaráról indul a fáklyás felvonulás. Gyülekező 18 óra 15 perckor. Szeretettel várunk mindenkit!

Ne felejtsétek el, hogy az emlékműnél az osztályok virágot szoktak elhelyezni! Minden osztály hozzon magával virágot!