Március 15-e, iskolai ünnepély és városi programok, fáklyás felvonulás. Szép versenyeredmények: szavaló-, matek-, rajz-, angol- és németverseny. Március 22-e a víz világnapja.

Március 12-én iskolai ünnepélyen emlékeztünk meg az 1848-as forradalom és szabadságharc eseményeiről. A műsorban - melyet a 7.b-sek adtak elő, és osztályfőnökük, Soós Szilvi néni rendezett -, Petőfi, Irinyi, Vasvári Pál, Laborfalvy Róza, Szendrey Júlia, V. Ferdinánd, Landerer Lajos alakja elevenedett meg. A magával ragadó előadás vastapsot kapott. Borsay Enikő 7.b

Március 15-én reggel a hideg ellenére is sokan gyülekeztek az érdligeti 48-as emlékműnél .
Az ünnepi műsort a 48-as honvédek bevonulása és dobosok előadása nyitotta meg.
A fúvószenekar - melynek soraiban egy 5-es tanulónkat, Svajda Ricsit is felfedeztük - indulókat játszott. Zalán Barbara szavalt, majd a Kicsinyek Kórusa 48-as katonadalokat énekelt. Az ünnepség befejezéseként a pártok, egyesületek és az intézmények képviselői koszorúztak. Iskolánk diákönkormányzata, igazgatója és tanárai is virágot helyeztek el az emlékműnél. Szilágyi Bernadett 7.c

Az aznap esti fáklyás felvonulás résztvevői az iskola udvarán gyülekeztek. Perlusz Anna és Perlusz Artúr verset mondtak március 15-e tiszteletére, a hetedikesek koszorút helyeztek el a kopjafánál, majd igazgató bácsi sétára invitálta a megjelenteket az érdligeti emlékműig. Itt verssel emlékezett: Kirilla Lilla, Cziffra Marietta és Lászka Patrik. Ezután minden osztály képviselői elhelyezték a megemlékezés virágait. Végül Kossuth-nótákat énekeltünk, s persze a Széchenyi-induló sem maradhatott el. Emellett hallhattuk Kossuth Lajos hangját korabeli felvételről. Reméljük, mindenki jól érezte magát! Vonuljunk együtt jövőre is! Vereby Zsófia 8.

Sok szép eredményről számolhatunk be. A Batthyány Iskolában megrendezett Petőfi szavalóverenyen a 4.b-s Titz Márton 3. helyezést ért el. A szintén 4.b-s Vaizer Petra a Kisikolások Matematikaversenyén városi 3., a megyei Zrínyi matematikaversenyen pedig 5. lett. A"Zöld szemüvegen keresztül szép ez a világ" rajzpályázaton Kapitány Adrienn: 3. helyezést ért el, Tar Boglárka, Varga Virág különdíjat kapott. Második helyezést értek el a körzeti német nyelvi versenyen Batthyányi Iskolában 4. évfolyamon tanulói: Budai Adél, Molnár Bence, Révész Dávid és Csider Gabriella.

Német nyelvi versenyen, Ráckeresztúron 6.-os csapatunk 3. helyezést ért el. A csapat tagjai Perlusz Anna, Panajotidisz Szofi és Thaly Veronika voltak. Babits Eszter 8.b osztályos tanuló a megyei Zrínyi matematikaversenyen a 12., a 7.c-s Orbán Noémi a megyei angolversenyen szintén a 12. helyen végzett. Gratulálunk!

Március 22-e a Víz Világnapja.