A vízműben jártunk a víz világnapja alkalmából, városi hétpróba versenyt rendeztünk, nyílt napra jöhettek a leendő elsősök, angol- és rajzverseny-eredmények, a Föld órája, friss információk a papírgyűjtésről, Ki Mit Tudról, tavaszi szünetről.

A víz világnapja alkalmából a 6. és a 7. évfolyam ellátogatott az Érdi Vízműbe. Megnéztük a víztisztító berendezést, a partiszűrésű kutakat, majd egy terepasztalt, ami bemutatta, mely térségeket látja el a vízmű ívóvízzel. Meghallgattuk, mi a a diszpécserek feladata. Power Pointos bemutató keretében megtudtuk, mit igyunk és miért. Végül ajándékokat is kaptunk. Érdekes volt, és sok új dolgot tanultunk!

Szerdán délután városi hétpróba versenyt rendeztünk az 5. és a 6. évfolyam számára. A Széchenyi fölényes győzelmet aratott. A 12 éremből 8-at mi hoztunk el. A Teleki Iskola végzett a 2., a Gárdonyi csapata a 3. helyen. Az 5.-es lányok között Pigler Niki lett az 1., Naszáli Regina a 2. A fiúk között a dobogó mindhárom fokára széchenyis diák állhatott fel. Az aranyérmes Erdei Ricsi, az ezüstérmes Nagy Botond, a bronzérmes Kékesi Dominik lett.A 6.-os lányok mezőnyében Nagymáthé Nóra győzött, Krausz Ági pedig a 3. helyen végzett. A fiúk között Szabadföldi leon szerzett bronzérmet.

Március 22-én és 23-án nyílt napokat tartottunk a jövendő elsősök és szüleik számára.Váli Zsuzsa és Szabó Dóra tanító néni bemutatóóráit nézhették meg az érdeklődők.

Iskolánk 4.b osztályának négyfős csapata nagy fába vágta fejszéjét: romániai országos versenyre megy testvériskolánk, illetve az ottani versenyszervezők meghívására.

Március 26-án kezdődik a 11. mesevetélkedő Mesék szárnyán címmel Nagyváradon. Csapatunk neve: Mesevándorok. A vetélkedő március 28-án fejeződik be. Eközben sok színes programmal várják őket.

Friss versenyeredmények:
Az Andreetti Károly Iskolában megrendezett területi angol nyelvi játékos vetélkedőn 5-6. osztályos tanulókból álló csapatunk az 1. helyen végzett. A csapat tagjai: Faragó Andrea, Kántás Diána, Lászka Patrik és Perlusz Artúr voltak.

A március 15-én megrendezett rajzpályázaton Süveges Olivér 4.b osztályos tanuló városi 2. helyezést ért el. A városi prózamondó versenyen Egervári Gergely 6.b osztályos tanuló 3. helyezést ért el.

Föld Órája!
Holnap este fél 9-től fél 10-ig a világ számos pontján sötétbe borulnak a települések. A Föld Órája nemzetközi kezdeményezés, melynek célja, hogy felhívjuk az emberek figyelmét az éghajlatváltozásra és annak veszélyeire. Az eseményhez csatlakozók vállalják, hogy március utolsó szombatján 1 órára lekapcsolják a világítást. A Föld Órájának ötlete 2007-ben született meg az ausztráliai Sydney-ben, majd 2008-ban vált nemzetközivé. Magyarország is ekkor vett először részt az akcióban. 2009-ben 67 település és több mint egymillió ember csatlakozott, rajtuk kívül pedig rengeteg iskola, közintézmény, nagyvállalat és kisvállalkozás. Olyan híres látványosságok borultak sötétbe, mint a tatabányai Turul, a Parlament vagy a Művészetek Palotája. Reméljük, idén a tavalyi eredményeket is sikerül túlszárnyalnunk! Idén Érd városa is benevezett az akcióba.

Emlékeztetünk benneteket, hogy a papírgyűjtés április 20-án, kedden lesz.

Április 1-jén rendezzük meg az iskolai Ki mit tud?-ot. Mindenkit - fellépőket és nézőket egyaránt - szeretettel várunk.

A tavaszi szünet április 2-án kezdődik. Az utolsó tanítási nap április 1-je, péntek, az első tanítási nap április 12-e, hétfő lesz.

Szövegírók:
Paulik Vivien
György-Mózes Réka
Vereby Zsófia