Alsós Ki Mit Tud? volt, emellett szép eredmények születtek a különböző versenyeken is. Az első helyezett Gremsperger Júliával készített interjút Rita néni. Ásványkiállításon csodálhattunk meg kőzeteket, a jövő héten pedig vendégünk lesz Bíró András érdi költő, a Költészet Napja alkalmából. Rövid összeállítás József Attiláról és Bíró Andrásról.

Gratulálunk iskolánk alsó tagozatos tanulóinak, akik igencsak nagy számban vettek részt kedden Ki Mit Tud? rendezvényünkön. Zenés kisfilm.

Szép eredmények születtek a magyarversenyeken is. Múlt heti adásunkban már említettük, hogy a városi versmondó versenyen Német Péter 6.b osztályos tanuló hozta el az első helyezést, felkészítő tanára Dancs Ferencné. Egy másik első helyezéssel is büszkélkedhetünk. A Vörösmarty Mihály Gimnázium adott otthont a Simonyi Zsigmond megyei helyesírási versenynek. Borsayné Takács Rita néni kíséretében Gremsperger Júlia 5. osztályos tanuló versenyzett. Rita néni készített interjút Júliával.

Három napon át gyönyörködhettünk az ásványkiállításban. Megsimertünk különböző ásványokat, kőzeteket. Megtudtuk, a csillagjegyünkhöz milyen kőzetet társíthatunk, és láttunk megkövesedett állatmaradványokat is.

Sajnos rossz hírrel is szolgálhatunk. Súlyos vétséget követett el, amikor verekedésbe keveredett iskolánk egyik 7.c osztályos tanulója. A nevelőtestület fegyelmi tárgyalásának határozata alapján a diák nevelőtestületi megrovást kapott.

A mai napon ünnepeljük 1974 óta, József Attila születésnapjára emlékezve a Költészet Napját. Rövid összeállítás a költő életéről.

A Költészet Napja alkalmából iskolánk vendége lesz Bíró András kiemelkedő érdi költő. Verset mond Németh Péter. Az adás végén pedig megtudhatunk néhány fontos információt Bíró András költőről.

 

Zene:
David Jordan - Sun goes down (KiMitTud)