Vendégünk volt Bíró András érdi költő. A Körösi Iskolában rendezett szövegértési, olvasási versenyről mesél Szabadföldi Anna Pap Krisztinának. Tanáraink megismerkedtek az interaktív táblával. Falucskai Ági néni a papírgyűjtés és a Nagy Takarítás szabályairól beszélt. Az emléknap alkalmából pedig a Holokausztra emlékeztünk.

Bíró András, érdi költő látogatott el iskolánkba a Költészet Napja alkalmából. Mesélt életéről, munkásságáról.

Vendégünk volt Szabadföldi Anna, aki részt vett a Körösi Iskolában rendezett csapatversenyen. A csapat tagjai Orbán Noémi, Tóth Dóra Csenge, Steigerwald Ádám és Szabadföldi Anna voltak. Négy regényt kellett elolvasniuk erre a szövegértési versenyre, mely során több oldalas teszteken kellett válaszolni a nehéz kérdésekre. A csapat az 5. helyen végzett, ajándék könyvekkel tértek haza.

A 21. század fantasztikus technikai vívmányának számít az az interakítv tábla, amelyet tanáraink, és más iskolákból érkező tanár vendégeink ismerhettek meg. Az Apáczai Tankönyvkiadó lehetőséget biztosított ennek a táblának a bemutatására. Feri bácsi még békát is boncolt, Erika néni pedig összerendezte az eltévedt országokat a térképen.

Szerdán, csütörtökön és pénteken a leendő első osztályosok szülei beiratkozásra érkeztek iskolánkba.

Április 16-a a jótékony emlékezés napja. A budapesti gettó felszabadításának 55. évfordulóját emléknappá nyilvánították. Emlékezzünk. Hiszen ez az évszázad nem a bűntudat, hanem egy új, reményeink szerint boldogabb kor megteremtésének ideje. Ennek akkor felelhetünk meg, ha soha többé nem talál megértésre a kirekesztés. A Holokausztra emlékeztünk.

A Szepes Gyula művelődési központban igen sok Széchenyi-s diák lép színpadra és méri össze tudását a megyei Ki Mit Tud?-on.

Falucskai Ági néni felhívása a hulladékgyűjtésről és a Föld Napján a takarításról.

 

Bemondók:
Vona Dorottya
Zab Mónika
Szabó Lili
Benedek Andrea
Jäger Zsófia
Orbán Bianka
Pap Nóra

Szerkesztő:
Dancs Ferencné Lilla néni

Vágó-rendező:
Leszák Tamás

Zene: REM - Supernatural Superserious (interaktív tábla)