Az utolsó áprilisi adásban beszámolunk a pest megyei Ki Mit Tud elődöntőjéről, mellyel kapcsolatban iskolánk tanulói gratuláló levelet kaptak Érd polgármesterétől is.

1970 óta ünnepeljük április 22-én a Föld Napját. Legalább ezen az egy napon jó, ha végiggondoljuk tartozásainkat a Föld felé. Az érdi önkormányzat szervezésében lehetőségünk volt a Fundoklia-völgyet bejárni, Dr. Szerényi Júlia vezetésével, aki rengeteg állat- és növényfajtára hívta fel a figyelmünket. Azok a tanulók képviselték iskolánkat ezen a kiránduláson, akik eddig is nagy érdeklődést mutattak Érd földrajza, és természeti értékei iránt. A buszút a rövid táv ellenére meglehetősen kalandosra sikerült, bárhogy is igyekeztünk, még a 4. óráról is lemaradtunk. De a szuper időjárás, a sárgálló tavaszi hérics mezők, egy mezei nyúl és a pacsirták éneke, ha nehezen is, de feledtette az elmulasztott órákat. A 6.b-sek szombaton a völgyet fogját kitakarítani.

Zenés kisfilm a hulladékgyűjtésről, ahol hatalmas mennyiségű papír és kidobásra ítélt háztartási gép, monitor, televízió, stb. gyűlt össze.

Felhívás a szombati munkanapról, amikor is a Föld Napja tiszteletére az osztályok munkát fognak végezni. Egyrészt saját osztálytermét kell mindenkinek rendbetenni, az iskola közös részeire pedig "közmunkásokat" kértünk. Minden osztálynak van egy területe az iskola kertjében, ahol lesz mit tenni. Emellett szűkebb városrészünk iránti felelősségünket kifejezve kisorsoltunk egy-egy területet, utcát az osztályok között, amelyet majd rendberaknak. A 6.c pedig a Fundoklia-völgybe megy majd.

Érd körbe biciklitúra lesz - felhívás.

Vaizer Petra országos első lett az Apáczai Kiadó matematikaversenyén. A komplex városi természettudományos versenyen pedig a 8-os csapat lett első a Hunyadi iskolában. Gratulálunk Kisfaludy Lillának, Budavári Rubennek és Csizmadia Ádámnak is.

 

Operatőr: Leszák Ferenc és Dancs Ferencné, Lilla néni
Vágó-rendező: Leszák Tamás

Zene:
Amy McDonald - This is life (hulladékgyűjtés)
Snow Patrol - Chasing Cars (Nagy Takarítás felhívás)