Május eljese miatt szerdán jelentkezett adásunk, melyből fény derül arra is, hogy hogyan is alakult ki a munka ünnepe. Nagy Takarítás a Föld Napja alkalmából, jövő heti programok.

1886. május 1-jén a cicago-i munkás-szakszervezetek sztrájkot szerveztek a 8 órás munkaidő bevezetéséért. A követelés érvényre juttatása érdekében több kisebb tüntetést is tartottak. Felhívást adtak ki, melyben arra kértek minden országot, hogy nagy erővel demonstráljanak a 8 órás munkanap beveztéséért. Így vált ez a nap hivatalos állami szabadnappá.

Sikeresen lezajlott az elsősök beirtakozása, szeptemberben 80 kisdiák kezdi majd meg iskolaéveit a Széchenyiben.

Szombaton nagyszabású akciót szerveztünk, melyet a suliTV kamerája rögzített. Voltak, akik a Fundoklia-völgyben takarítottak, rengeteg odahordott szemetet, cipőket, autógumikat, építési törmeléket, sőt, még hűtőt is találtak a védett területen. Mások az iskola udvarán tettek rendet, sokan pedig Érdliget környező utcáit járva gyűjtötték a szemetet. Zenés klipp.

Jövő heti programok: fogadóóra és SZM-gyűlés. Kedden Nyelvünkben Élünk anyanyelvi veseny lesz és persze anyák napja is közeleg! Zenés, képes összeállítással kívánunk minden anyuka és nagymama nézőnknek boldog anyák napját. Verset mond Takács Orsi.

Operatőr: Leszák Ferenc és Dancs Ferencné, Lilla néni
Vágó-rendező: Leszák Tamás

Zene:
Donots - We're not gonna take it (takarítás)
Kovács Kati - Úgy szeretném meghálálni.