Bolyai matematikaverseny eredményhirdetése, igazgató bácsi nagyváradi élményei, sok-sok verseny alsó- és felső tagozaton egyaránt, matematika, sport, meseírás, stb. És Egyiptomi kiállításon is jártunk a Szépművészeti Múzeumban.

Ráckevén rendezték meg a megyei Bolyai matematika csapatverseny eredményhirdetését. Ezen a versenyen, amelyen 10 csapatunk indult, első alkalommal vettünk részt. Évfolyamonként 100-nál több felsős csapat nevezett be a megyéből. Az internetről értesültünk arról, hogy 8. osztályos csapatunk a 12. helyen végzett. A 7. osztályos csapat meghívást kapott az eredményhirdetésre, amiből tudhattuk, hogy bekerültek az első 7-be. Szoros versenyben az igen előkelő 3. helyezést hozta el a 7.b-s csapat. Ezzel az érdi iskolák között a legjobb eredményt nyújtották. Gratulálunk a szép helyezéshez Babits Eszternek, Horváth Mártonnak, Máté Péternek, Ribényi Mártonnak és felkészítő tanáruknak, Török Éva néninek.

Az elmúlt héten igazgató bácsi Nagyváradon járt. Az utazásnak két főbb oka volt, az egyik, hogy előkészületben van a nagyváradi magyar iskolával a szerződésünk, másrészt pedig ebben az iskolában rendezvények voltak. Megnézte a Várad Táncegyüttes előadását, a magyar iskolában a Magyar Kultúra Napja rendezvényén vett részt, illetve ellátogatott a Nagyváradtól kicsit távolabb eső Válaszút nevű településre, ahol a Magyar Oktatási Központot és a boncidai Bánffy-kastélyt is megtekintették. Interjú Feri bácsival.

Alsó tagozaton beindultak a levelezős versenyek,  a Jonatán Könyvmolyképző és a Bendegúz verseny.

Szombaton 3 osztály, a 4.b, az 5.c és a 6.b tanulói látogattak el a Szépművészeti Múzeumba, a Reneszánsz a fáraók Egyiptomában c. kiállításra. Interjú Lászka Patrik 5.c osztályos tanulót kérdeztük a látottakról.

Hétfőn házi zsinórlabdaversenyt rendezett Ági néni az ötödikesek számára. A versenyt az 5.b osztály nyerte meg, az 5.c-sek végeztek a második helyen, az 5.c-sek a harmadikon.

Házi versenyek folyamatosan zajlanak mindkét tagozaton. Az alsóban lebonyolították már a Bolyai egyéni matematikaversenyt, és a Bíró András verseny iskolai fordulóját. Készülnek a nagyváradi mesemondó versenyre is.

Felső tagozaton november 20-án írják meg a 7-8. évfolyamosok az Apáczai Csere János természettudományi verseny iskolai fordulóját. Készülünk a Bíró András vermondóversenyre, a Bólyai egyéni matematikaversenyre, a Varga Tamás matematikaveseny iskolai fordulójára.

A közeljövőben számos városi verseny is várható:

  • november 24. Bíró András versmondóverseny (Szepes Gy. Műv. Közp.)
  • november 25. városi rajzverseny a Széchenyiben
  • november 29. Nagyváradi Meseíró Verseny városi fordulója (4. évfolyam)

Ebben a tanévben sajnos már 2 fegyelmi tárgyalásra is sor került.