Érdi versmondó verseny volt,  valamint megrendeztük az érdi rajzversenyt is iskolánkban, leesett az első hó, melyet természetesen kameránk is megörökített, versenyek zajlottak a gimnáziumban: 2. lett Bárdy Anita, Vona Dorottya készített riportot vele.

 Leesett az első hó november 22-én, szép és nagyon hangulatos mindig az első hóesés. A suliTV kamerája körbejárta az iskolát, az első hópelyhek szállingózása idején. Zenés klip. A teljes videó itt látható.

Múlt héten nyolcadikosaink a Vörösmarty Gimnázium kémia- és biológiaversenyén vettek részt. Kémiából Borsay Tamás a 9., biológiából Nagy Szilvia a 11. helyen végzett. Bárdi Anita Biológiából 2. lett, így ő már felvételt nyert a gimnáziumba. Gratulálunk mindnyájuknak és felkészítő tanáraiknak, Siposné Szigethy Anna és Marosi Emília tanárnőknek. Riport Bárdi Anitával.

Az alsó tagozatban múlt pénteken tanítási szünet volt a fűtésszerelési munkák miatt. Hétfőre a hétvégi kemény munkával kijavították a hibát. A gyerekek nagy örömére meleg fogadta őket a termekben.

Szombaton a Tanítók Egyesületének 3. országos szavalóversenyén Acsay Judit néni tanítványa, az első osztályos Szabó Bence 1.b osztályos tanuló 4. helyezést ért el. Hétfőn folytatódott a sikersorozat. A Bíró András Városi Szavalóversenyen az 5. osztályos Panajotidisz Szofi első, Gáspár Bernadett második helyezést ért el. A versenyre Borsay Rita néni készítette fel őket. Az alsósok mezőnyében Acsay Judit néni tanítványa az első osztályos Ivanics Rozina második lett.

Az alsó tagozatosaink kivívták a "város legintelligensebbje" címet, hiszen megnyerték a Gárodonyi Iskola által szervezett intelligenciaversenyt. A csapat tagjai: Zatykó Ábel 1.b, Bata Bálint 2.c, Csidor Gabriella 3.b.

Kedden rangos rendezvénynek adott otthont iskolánk. A körzeti rajzversenyre 6 iskolából 56 tanuló érkezett hozzánk. Az elmélyült munka, átszellemült alkotás eredményeként egészen kivételes grafikák, festmények születtek. Zenés klip. A teljes videó megtekinthető itt.

A belőlük rendezett kiállítás a felső tagozat első emeletén látható. Az elkészült műveket Marcali Kiss Melitta festőművész és Görbe Angéla üvegfestőművész zsűrizte. Sok diákunk ért el dobogós helyezést: a negyedikes Harasztos Gergő versillusztrációjával 3. lett, az ötödikesek közül Svikor Hanna 2., Perlusz Anna 3. helyezést ért el, mindketten meseillusztrációval. A hatodikos Tóth Dóra Csenge virágcsendélete az 1. helyezést érdemelte ki, Papp Krisztina lett a 3. ezen az évfolyamon. A nyolcadikos Precop Helga gyümölcs-csendéletével szintén a 3. helyen végzett. Versenyen kívül indult a harmadik osztályos Csenki Laura és Kapitány Fanni, Akik korukat meghazudtoló ügyességgel bántak a rajzeszközökkel. Gratulálunk mindnyájuknak, valamint rajztanáraiknak Vály Zsuzsa néninek, Juhász Ági néninek, Dénes Rita néninek és Varga Hedvig néninek.

A mai napra is jutott két fontos esemény. Nyolcadikosaink ismét a gimnáziumban versenyeznek, ezúttal matematikából és fizikából. Két órakor kerül sor az Aranytoll Városi Meseíró Versenyre, melyen a negyedikesek mérik majd össze fantáziájukat és tudásukat. Ez a verseny egy nemzetközi verseny elődöntője, Két tanuló jut tovább a nagyváradi nemzetközi döntőre. Iskolánkból már továbbjutottak: Szabó Barnabás 4.c, Morgos Mátyás 4.b, Berta Dominik 4.a osztályos tanulók.

Jövő pénteken délután Mikulás-napi ünnepséget tartunk. Karácsonyi koncertünket december 15-én tartjuk a művelődési házban. Készüljetek rá szép karácsonyi versekkel, énekekkel, zeneszámokkal. Jövő héten ismét fogadóóra lesz, hétfőn a felsősöknek, kedden az alsósoknak.

 

Operatőr:
Borsayné Takács Rita
Szegedi Levente
Leszák Tamás
 

Zene:
Tori Amos - Winter (első hó)
Killers - Human (rajzverseny)