Helyföldrajzi verseny a Múzeumban, Kis Tudósklub a természettudományokról, Érzékenyítő program a Művelődési Házban a vakok életének megsimerésére, Louis Braille élete és a Braille-írás története, madáretető-készítés, zenés reklámfilm a téli egészségről.

Iskolánk hetedikesei rendszerint indulnak a Földrajzi Múzeum helyföldrajzi versenyén. Idén a közel 30 induló csapat közül két csapatunk is döntős lett. Vass Tünde és Bencze Panni a 7. a-ból, Babits Eszti és Németh Barbara a 7.b-ből és Hordós Ivett és Kácsor Viktória a 7.c-ből. Sikeres szereplésükhöz hozzájárult a 7.a-s Marsi Zsanett is, aki betegsége miatt nem tudott az összes elődöntőn részt venni. Gratulálunk nekik és izgatottan várjuk, hogy a 7 érdi és környéki csapat között milyen eredményt érnek majd el.

A Magyar Földrajzi Múzeum Kis Tudósklub címmel előadássorozatot szervezett diákok számára. A novemberi előadáson Vissy Károly, a TV-ből ismert meteorológus vezette be az érdeklődőket az időjárás-előrejelzés tudományába. A decemberi előadó a legnevesebb hazai őslénytani lelőhelyeket mutatta be, képes előadással. Ezután minden érdeklődőnek lehetősége nyílt őslénytani leletek feltárására, kőzetbe zárt barlangi medve szemfogának és pannon tengeri csigák kifejtésére, csiga- és kagylólenyomatok öntésére. A február 19-i, utolsó elóadás a fényszennyezésről fog szólni, Dr. Kolláth Zoltán csillagász előadásában.

Az érdi önkormányzat, valamint a Vakok- és Gyengénlátók Egyesülete Érzékenyítő Program címmel játékos tapasztalatcserére hívta a város iskoláit. Szerdán a 6.a, csütörtökön a 7.c osztály látogatott el a rendezvényre, ma pedig alsós tanulók vesznek részt olyan gyakorlati órán, ahol a vakok életébe nyerhetnek bepillantást. Ennek a programnak a célja az, hogy érzékenyebbek legyünk mások problémáira, és ezáltal megértőbbek legyünk egymással. 

Éppen 200 éve, 1809 januárjában született Louis Braille, francia feltaláló, a Braille-írás feltalálója. Mit tudhatunk meg róla és találmányáról?

Kedden három lelkes szülő segítségével a 6.c osztály madáretetőt készített. Sercegett a csiszolópapír, sűrűn kopogtak a kalapácsok, és pillanatok alatt elkészültek a csinos kis művek. Kettő hamarosan majd az iskola udvarán várja a madarakat. Zenés klip.

A hideg idő, a kevés napsütés az emberi szervezetet is megviseli. Nézzük, mire kell ilyenkor leginkább odafigyelni. Reklámfilm.

Február 13-án tartjuk az alsósok, 14-én a felsősök farsangi bálját. Törjétek a fejeteket osztályprodukciókon és kezdjétek el készíteni a jelmezeket!