Sajnos a Youtube-on egyre gyakrabban némulnak el a videók, az úgynevezett szerzői jogok miatt. Ezért sikerült a múltheti adást csak most "szóra bírni", de reméljük ettől még (vagy épp ezért) mindenki szívesen nézi meg ezt az adást. Van benne verseny, Kazincy, farsangi beharangozó, interjú, sítábor. Nagy Krisztina néni, az új tornatanár is nekünk nyilatkozott először!

A 2009-es év Kazinczy-év és a Magyar Nyelv Éve.

Kazinczy Ferenc 250 évvel ezelőtt született.

Az 1810-es évek rendkívül pezsgő, alkotó szellemi légkörében a magyar nyelv megújításának ügye országos mozgalommá vált Kazinczy Ferenc vezetésével.

Az évforduló kapcsán remélhetőleg több szó esik majd nyelvünkről és annak történetéről.

A Csuka Zoltán Városi Könyvtárban a tavaszi kulturális rendezvények első programjaként megtartották a Szép Magyar Beszéd versenyt, amelyen iskolánkat Faragó Andrea és Zab Mónika méltóképpen képviselte. 

Kedden írták meg 7-8. osztályos tanulóink a „Nyelvünkben élünk” országos verseny iskolai fordulóját. Hat 7. osztályos és kilenc 8. osztályos tanuló vállalkozott a nem könnyű feladatra. Közülük ketten képviselhetik majd a Széchenyit a következő fordulóban. 

Ezen a héten tudták meg nyolcadikosaink a központi felvételi eredményét.

A tesztek idén is komoly próba elé állították a diákokat. Iskolánkból 4 tanuló ért el 80 pont fölötti eredményt : Bárdy Anita, Borsay Tamás, Pap Nóra és Kalocsai Dorottya.

Új testnevelő tanár érkezett iskolánkba. Nagy Krisztina néni Szél Niki nénit váltja föl, aki kisbabát vár. 

Gyűjtsetek Univer majonézes mustáros és ketchupos flakonokon található „ Nyerjen a mi iskolánk” kupont! Amennyiben 200 darabot össze tudunk gyűjteni április 10-éig, akkor 5 kosárlabdát kap az iskola. A kuponokat adjátok Falucskai Ági néninek!

Sítáborban jártak tanulóink múlt héten Ausztriában. A tábort Ági néni szervezte. A diákokat néhány szülő is elkísértre a kellemes túrára.

Ismét Nagyváradra készül Feri bácsi és néhány tanár az alsó és felső tagozatból a nagyváradi 9-es számú iskola meghívására. Ismerkedés, tapasztalatcsere, együttműködési tervek kidolgozása a cél. 

A La Mancha lovagja című musicalt nézzük meg február 25-én a Magyar Színházban. Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, jelentkezz osztályfőnöködnél! 

A néphit szerint, ha február 2-án a medve kibújik a barlangjából, és meglátja a saját árnyékát, akkor visszabújik, és még sokáig folytatódik a tél. Most vajon meglátta vagy nem látta meg? 

Gyűjtsétek a farsangi bálra a tombolatárgyakat, zsákbamacska készítéséhez apró ajándékokat.

Megunt játék, könyv, cd, lehet bármi, aminek te is örülnél. Vannak a tanáriban játékok.