Nagyváradon járt néhány tanárunk, Szűcs Éva nénit látogattuk meg otthonában, ő mesélt a régi időkről. Farsangra és szülői bálra készülünk.

A  hétvégén  nagyváradi  testvériskolánkban tett látogatást Feri bácsi vezetésével két alsós és két felsős tanárnő.  Az iskolában lelkes csapat várta, és kedves köszöntő után esti sétára invitálta küldöttségünket.  A közeli Püspökfürdőn aludt az érdi csapat. A tó partján harsány békakoncert ébresztett fel végleg mindenkit, majd kíváncsi mókusokat sikerült lencsevégre kapni. A Kanonoksor, a Székesegyház és kincstárának megtekintése után az iskolában végződött az aznapi program. Volt idő ismerkedésre a diákokkal, kézműves foglalkozásra. Az érdi és a nagyváradi tanárok érdeklődéssel tanulmányozták és gyakorolták a két abécé eltérő betűit.  Vasárnap a nagyszalontai Arany János Múzeumban egy kedves helyi irodalomtanár mutatta be Csonkatorony és a benne található gyűjtemény történetét. A városi parkban tett séta után – melynek során Feri bácsi mesélt a helységet alapító Bocskai Istvánról- a küldöttség hazaindult. Hamarosan nagyváradi diákok lesznek a mi vendégeink Könyv, toll és ecset versenyünkön.

Iskolánk 75. évfordulója alkalmából az iskola régi tanítványait keressük meg. Elsőként Szűcs Éva néninél jártunk.

Már több mint 20 sulipontot gyűjtöttünk össze. Hozzatok minél többet, hogy április 10-éig összegyűljön a szükséges 200 darab, és megkapjuk az 5 kosárlabdát!

Lampionok, szerpentinek, papírvirágok díszítik az iskolát, és emlékeztetnek arra, hogy közeledik a farsang. 

21-én 6 órakor kezdődik majd a szülői bál, amelyen nagyváradi vendégeink is lesznek. A tanárok már profikat megszégyenítő módon ropják a polkát a táncpróbákon.

Holnap tarjuk a felsősök farsangi bálját. Rövid műsor után 3 órakor kezdődik a jelmezesek felvonulása, majd 5 órától 8-ig sulibuli lesz. Érezzétek jól magatokat!