Szülői bál volt szombaton, melynek csúcspontja a fergeteges tanártánc volt. Hétfőn nagyváradi gyerekek érkeztek iskolánkba, hogy megmérkőzzenek a Toll, könyv és ecset elnevezésű nemzetközi versenyen a város és Tárnok diákjaival. Kedden a Simonyi Zsigmond helyesírási verseny iskolai fordulójának eredményhirdetésére került sor. 

Szombaton a szüleink és tanáraink farsangi bálját a leglátványosabb alsós és felsős farsangi jelenetek nyitották meg. Minden évben nagy sikere van a tanári tánckarnak, amely idén egyforma ruhát varratott erre az alkalomra, és ezúttal polkát táncolt. Ezután a bálozók vették birtokukba a táncparkettet.  A kellemes hangulatú este a tombolasorsolással zárult.

Hétfőn délután 9 alsó tagozatos diák érkezett nagyváradi testvér iskolánkból. A széchenyisek izgatottan várták őket, és boldogan indultak velük haza. Kis vendégeink másnap délelőtt tanítási órákon vettek részt. A nagyváradiak elsősorban azért érkeztek, hogy kedden megmérkőzzenek alsós komplex tanulmányi versenyünkön. A Könyv és toll verseny kibővült ebben az évben egy újabb feladattal, ennek megfelelően most a Könyv, toll és ecset elnevezést kapta. A vártnál is több tanuló - 9 iskolából 147 -  érkezett, hogy bizonyítsa tehetségét.

Hat teremben folyt az elmélyült munka: szövegértés feladat, fogalmazás és rajzolás. Amíg a zsűri értékelt, a gyerekek a foglalkoztató szobákban töltötték el az időt: vasalt gyöngyképet készítettek, zenét hallgattak, beszélgettek, eszegettek, a gazdára váró jutalomtárgyakat mustrálták.

A széchenyisek sok szép helyezést hoztak el, és jutott belőle kettő nagyváradi vendégeinknek is. A versenyt Feri bácsi és Kati néni beszéde zárta. Morgos Árpád beszélgetett a verseny után a nagyváradi gyerekekkel. Apró ajándékokkal és fájó szívvel búcsúztunk vendégeinktől. 

Kedden került sor a Simonyi Zsigmond helyesírási verseny iskolai fordulójának eredményhirdetésére. Hat tanulónk ért el 85 pont feletti eredményt: Faragó Zsolt, Faragó Andrea, Orbán Noémi, Gremsperger Júlia, Csizmadia Bettina és Nemes Gabriella. 

Az ENSZ határozata alapján 2009 a Csillagászat Nemzetközi Éve. 2009-ben van a 400. évfordulója annak, hogy Galileo Galilei távcsövével az égboltot kezdte kutatni, óriási lökést adva a természettudományokfejlődésének, megalapozva a tudomány elfordulását a geocentrikus világképtől. Az évhez kötődő események lebonyolításával az UNESCO-t bízták meg.