Fantasztikus eredményeket értek el a fiúk kosárlabdában a Diósdon megrendezett diákolimpián, Németh Lilla megyei 2. angolból, biológiaversenyek, Erika néni mesél ásványokról és kőzetekről. Március 17-én felsős Ki Mit Tud lesz, március 27-29 között pedig városi. Nyáron kenutúrát szervez Ági néni, végül pedig nőnap alkalmából köszöntjük hölgy nézőinket.

Ezen a héten két fantasztikus eredményről számolhatunk be. Az egyik Németh Lilla nevéhez fűződik, aki a megyei angolversenyen 2. helyezést ért el, és meghívást kapott az országos döntőbe. Hasonlóan jó eredmény angolból még soha nem született az iskola történetében. Gratulálunk Lillának és Pergelné Frankovics Ildikó tanárnőnek, aki felkészítette őt a versenyre. 

A másik rendkívüli helyezést az 4-5-6. osztályos fiú kosárlabdacsapatunk érte el. A diósdi iskolában szerdán megrendezett területi diákolimpiai kosárlabda versenyen fölényes győzelmet arattak. A diósdi csapatot 28-3-ra, a Kőrösi Iskola csapatát 28-8-ra verték meg.

A csapat ezzel kivívta a megyei versenyen való szereplés jogát. Íme a győztesek.

Szép András, Takács Tamás, Balogh Roland, Mayer Richárd, Markó Dániel, Nagy Ádám, Kékesi Bendzsi, Szabadföldi Leon, Szinger Kristóf, Berta Dominik, Juhász Misi, Erdei Ricsi, Habos Tamás és Bayer Balázs. 

7-8-os csapatunk a második helyen végzett ezen a tornán. A Diósdi Iskola csapata lett az első, a Kőrösi a harmadik, a Mariánum a negyedik. Mindkét kosárlabda csapat edzője Falucskai Ági néni.

Szerdán került sor a Kán Károly, a Herman Ottó és a megyei biológiaverseny iskolai fordulójának az eredményhirdetésére. 

A Kán Károly versenyen csak ötödikesek indultak. Svingor Hanna végzett az első helyen, Gáspár Bernadett lett a 2., Galamb Viktor a 3.

A Herman Ottó természettudományi versenyen Kalmár Ildikó szerezte a legtöbb pontot, Albert Evelyn lett a 2., Bárdy Anita a 3.

A biológaversenyt szintén Kalmár Ildikó nyerte meg, Stefanovits Alexandra végzett a 2., Nagy Szilvia A 3. helyen.

Ásványokról és kőzetekről, típusaikról, színeikről és a gyűjtés technikájáról mesél a riportban Erika néni.

Már 50 suliponntunk van! Gyűjtünk a kosárlabdákra.

Március 17-én tartjuk a felsős iskolai Ki Mit Tud?-ot. Te miben vagy tehetségesebb a többieknél?  Ha indulni szeretnél, jelentkezz az osztályfőnöködnél! 

Március 27-28-29-én rendezik meg a városi Ki Mit Tud?-ot. Figyelem! Erre március 6-áig, tehát a mai napig lehetett nevezni. Ma délután még nem késő! 

Nyáron ismét lesz kenutúra. 6 nap alatt 50 kilométert fog megtenni a csapat az Öreg-Túron, vadregényes környezetben. A részvételi díj 36.000 Ft. Jelentkezni Ági néninél lehet. Az előleget április 17-én kell majd befizetni. A plakátokat a faliújságokon is megtaláljátok.  

Mindenki számára ismerős dátum március 8-a. Ezen a napon sok országban a hölgyeké a főszerep. Köszöntjük a lányokat, a hölgyeket ezekkel a szép képekkel.