Március 15-e tiszteletére az alsósok és a felsősök is csodálatos műsorral készültek, vasárnap pedig hagyományos fáklyás felvonulást tartottunk az érdligeti emlékműhöz. Szép eredmények a Nyelvünkben élünk, a városi német- és prózamondóversenyen, illetve a Herman Ottó levelezős versenyen. Szerda délután a tornateremben az alsós Ki Mit Tud zajlott.

 

Az 1848-as forradalomra emlékeztünk múlt pénteken. Az alsósok Görgey sátrát építették fel. A műsorban a negyedik évfolyam tanulói szerepeltek. 

A felsősök műsorában egy falusi ház portáján elevenedtek meg a szabadságharc dicsőséges napjai az 5.c-sek előadásában.

Március 15-én délelőtt iskolánk tanárai és tanulói városi ünnepség keretében koszorúztak az érdligeti emlékműnél.

Az egész napos eső után kiderült az ég az utolsó pillanatban, és szerencsére nem maradt el a fáklyás felvonulás. Sokan jöttek el, nagyon jó volt a hangulat. A teljes videó itt tekinthető meg.

Kedden a Széchenyi-futással is a márciusi ifjak és névadónk emlékének adóztunk.

Az elmúlt héten 3 tanulónk ért el szép eredményt a „Nyelvünkben élünk” megyei versenyen. Németh Lilla 5 helyezéséről már beszámoltunk. Babits Eszter 9.,Szabó Lili 10. lett Gratulálunk! 

Kedden városi németversenyen vettek részt az 5-6. osztályosok a Bolyai Iskolában. Ugyanakkor a Hermann Ottó levelezős verseny zajlott a Széchenyiben. Marica néni rögtön javította is a feladatlapokat.

Szerdán a városi prózamondó versenyen az alsósok között Szabó Balázs 1., Vörös Eszter 3. helyezést ért el, Gáspár Detti dicsérő oklevelet kapott.

Szerdán délután, az alsósok Ki Mit Tud?-ján több mint 80 kisdiák indult, és bizonyíthatta tehetségét zenében, táncban, vers- és prózamondásban.

Ne felejtsétek el, hogy kedden lesz a felsős Ki Mit Tud!