Április elsején Barack Obama amerikai elnök volt a vendégünk, exkluzív fotók és interjú az adásban. Képek a bejegyzés legalján! Szombaton tavaszi nagytakarítást tartottunk, közben pedig csodálatos versenyeredmények születtek a héten, tanulmányi- és sportversenyeken egyaránt. A zsinórlabda városi versenyen csapatunk lett az első. A végén pedig kis ízelítő az év során a dolgozatokban született vicces válaszokból.

Szombaton, a Föld napján tavaszi nagytakarítást rendeztünk az iskolában és környékén. Kicsit elfáradtunk, de felfrissültek a tantermek és sok-sok eldobott szeméttől szabadítottuk meg a környéket. Zenés videó, a teljes hosszúságú itt nézhető meg.

Szép versenyeredményekről számolhatunk be ezen a héten is.
A 2.c osztályos Menzer Zsolt megyei énekversenyen, Kiskunlacházán 2.helyezést ért el. Ugyanitt Bodnár Eszter 3. lett. Inárcson Bodnár Eszter szintén megyei versenyen 3. lett. Kecskés Dorka megnyerte a megyei mesemondó versenyt. Szabó Zsombor a karate diákolimpián 2.helyezett lett. Gratulálunk a versenyzőknek, valamint felkészítő tanáraiknak: Bárdos Ili néninek és Trudi néninek. A városi matekverseny eredményhirdetésére 6 tanulóból 4-et hívtak be.

A felsősök is kitettek magukért. A 6. osztályos nem orientációs németesek körzeti versenyét széchenyis tanuló, a 6.b osztályos Borsay Enikő nyerte meg. Bogád Botond az 5. helyen végzett. Az orientációsok mezőnyében Thaly Hajnalka 6., Marosi Kinga 10.lett. Gratulálunk mindnyájuknak és tanáruknak, Marika néninek.

A tavalyi arany után egy ezüstéremmel gyarapodott a 6.c osztályos Takács Tamás éremgyűjteménye a karate diákolimpia országos fordulójában.

Kedden városi zsinórlabda versenyt rendezett iskolánk 5. osztályos csapatok részvételével. A széchenyisek az első helyen végeztek a VMG és a Móra Ferenc Ált. Isk. csapatát megelőzve. A Perlusz Anna, Zentai Brigitta, Kékesi Benjámin, Tóth Máté, Varga Máté, Szabadföldi Leon, Berta Norbert, Neer Dániel, Fazekas Péter, Rozner Roland összeállítású csapatot Falucskai Ági néni készítette fel a versenyre. A teljes videó itt nézhető meg.

Sokan várták izgatottan az iskolai Ki mit tud? eredményhirdetését. Szerdán mindenki átvehette Feri bácsitól az őt megillető oklevelet. A vers és a zene kategóriában is Gáspár Bernadett lett az első, a tánc kategóriában Simon Sharon és csapata, az ének kategóriában Svingor Hanna és Nagy Zsuzsi végzett az élen, a jelenet kategóriában pedig az 5.b osztály győzött.

Április 1-jén Barack Obama, az Amerikai Egyesült Államok elnöke tett látogatást iskolánkban. Most a vele készített interjút látjátok.

Mi nemcsak április 1-jén vagyunk vicces kedvünkben. A tanév folyamán születtek a következő kreatív válaszok:

- Kik Brazília őslakói? … A bevándorlók.
- Kik voltak Mezopotámia lakói? … a sügérek
- A francia király János vitézt Jancsi vitézre keresztelte.
- Ki volt Corvin János? … Mátyás érvénytelen fia.
- Amíg a béresek henyéltek, Toldi serényen dolgozott. Megöntözte a csatornát.
- A konstanci zsinat az egyház megtisztítása. 3 pápából 1 pápára tisztították.
- Mátyás agyvérzést kapott. Állítólag egy romlott fügétől kapta fel annyira a vizet, hogy meghalt.
- Egy tanuló a térképek között válogat a tanáriban, mert az osztálya épp az ókori Rómáról tanul. Szilvi néni! Romatérkép van?
- Mi volt Bem tábornok keresztneve magyarosan ejtve? … apó
- A sűrűség azt mutatja meg, hogy az anyagnak milyen sűrűsége van.
- Egy Newton vasdarab tömege sok Newton.
- Benyitok. Hát benn a házban 12 szakadt rabló fetreng.
- Addig ivott a sok zsivány, hogy a végén kiütötték magukat.
- Felelj, ki vagy!- kérdezte a rablóvezér. Jancsinak a szeme se rebbent: -Az magát nem érdekli!
- Egészítsd ki az idézetet úgy, hogy rímeljen!: A puszta, mint kutya feküdt körülötte.
- Úgy éldegéltek ott ketten boldogan, mint egy nyárfa egymagában.
- Iluska…nyílpuska.

Képek: