Versenyek: elsősegély, mesemondó, karate, diákolimpia, helyesírás, Treff-gála és persze Húsvét a mai, csak interneten megjelenő adásban.

Április 4-én Simon Bence, Borsay Tamás, Kovács Ádám, Szili Laci és Pásztor Pali képviselte iskolánkat Biatorbágyon a 2-es számú iskolában elsősegélynyújtó versenyen. A 3. helyen végeztek. Gratulálunk a fiúknak és felkészítő tanáruknak, Marica néninek.

Az abonyi megyei mesemondó versenyen az 1.b osztályos Bata Sára 5., a 4.c-s Kántás Diána pedig 6. helyezést ért el. Acsay Judit néni és Sándor Ibolya néni készítette fel őket a versenyre. Mindnyájuknak gratulálunk.

Karatéban a tavalyi 1. helyezése után idén is dobogós lett Takács Tamás az országos diákolimpián. Most az ezüstérem lett az övé. Gratulálunk Tominak!

A Simonyi Zsigmond helyesírási verseny megyei fordulójába két tanulónk jutott be idén. Faragó Zsolt betegség miatt sajnos nem tudott részt venni, Orbán Noémi azonban nagyon szépen szerepelt. A 6. helyen végzett. Gratulálunk Noéminek és Borsay Rita néninek.

Rendhagyó történelemórán ismerkedtek a felsősök a honfoglaló magyarok életével, szokásaival. A tanári előtt elhelyezett tárlókban az előadó által összegyűjtött honfoglalás kori tárgyak is megtekinthetőek voltak.
 
8-án a rendezték meg a Treff-gálát. Erre a tornára azok az iskolák kaptak meghívást, amelyek az év során a legtöbb Treff-versenyen vettek részt. Mivel a kőrösisek nem jöttek el, a Széchenyi és a Batthyány küzdött egymás ellen. Mindkét iskolát 6 fős csapat képviselte, 4 diák és 2 tanár. A mi csapatunkban Steigerwald Ádám, Szklenár Ákos, Varga Viktor Bujdosó Flórián mellett Nagy Kriszti néni és Falucskai Ági teljesítette az akadálypályát,majd röplabdázott. Végül az 1200 méteres váltóverseny következett. Az akadálypályán mi nyertünk, a másik két számban azonban a Batthyányi volt jobb, így a 2. helyen végeztünk, de talán az eddigi legszebb kupát hozhattuk haza, és kaptunk két focilabdát is. Természetesen a csapat gazdagabbak lett egy nagyszerű élménnyel is.

A jeles napok sorában az egyik kiemelkedő ünnepünk a Húsvét, ami a keresztény egyházakban Krisztus feltámadásának ünnepe, egyben a tavaszvárás, a tavasz eljövetelének ünnepe is. De vajon miért a nyúl hozza a tojást? Nem létezik egyértelmű, mindenki számára elfogadható magyarázat a kérdésre. Az egyik elmélet szerint a pogány kori Ostra istennő, akit a fején tavaszi virágokból font koszorúval, a lábánál nyulakkal ábrázoltak, egy alkalommal a gyerekek szórakoztatására nyúllá változtatta a madarat. Azóta tojnak tojást a nyulak.

A másik magyarázat szerint a XVI. században a német parasztok húsvétra gyöngytyúkot és tojást vagy nyulat ajándékoztak a földesuruknak. A két állat német nevének hasonló hangzása a félreértés alapja.