Május 4-én indul a Világharmónia futás, Érd körbe-megnyertük a biciklitárolót, Nagyváradi vendégek a 3.a-nál.

Szép sikerről számolhatunk be ismét. Pénteken Kiskunlacházán megyei történelemversenyen 5. helyezést ért el az 5.b osztályos Panajotidisz Szofi, és 8. helyezést Gáspár Bernadett. Gratulálunk mindkettőjüknek és felkészítő tanáruknak, Lukácsiné Soós Szilvának.


Múlt héten sajnos tévesen hangzott el egy hír, ezért ma megismételjük. Nyáregyházán, megyei mesemondó versenyen a 4. osztályos Morgós Mátyás 1., a harmadikos Ticz Márton pedig 2. helyezést ért el. Gratulálunk a fiúknak és felkészítő tanáruknak, Ági néninek és Zsuzsa néninek.


Sportban is születtek szép helyezések. A 6.a osztályos Porteleki Regina akrobatikus tornában Diákolimpia serdülő I. korcsoportos kategóriában, női hármasban 1. helyezést ért el. Országos bajnokságon a 4. helyen végzett.


A 6.c-s Vörös Orsi Olaszországban az Első Érdi Úszóegylettel csapatban bronzérmes, egyéniben 100 gyorson ezüstérmes lett.

Nagyváradi vendégek érkeztek a testvérosztályi program jegyében a 3.a osztályhoz csütörtökön. Pillanatok alatt kialakultak a barátságok. A érdi gyerekek ajándékkal várták a nagyváradiakat, és a nagyváradiak is készültek meglepetéssel. A gyerekek családoknál laktak. Délelőtt közös tanórákon vett részt a két osztály. A programban szerepelt játék, állatkert, vasárnap délelőtt pedig a Tropikáriumban jártak. A kisiskola udvarán a játékvár volt nagyon népszerű. A nagyváradi gyerekek kirándulási naplóban örökítették meg a látottakat.

A Föld napja alkalmából idén 9. alkalommal került megrendezésre vasárnap az Érd körbe Érdet kerékpáros felvonulás. A szervezők célja elsősorban az, hogy népszerűsítsék a kerékpározást, felhívják a figyelmet a kerékpározás szépségére és a biztonságos kerékpározás igényére. Az évek során a résztvevők száma folyamatosan emelkedett a kezdeti 15 főről 50, 500, majd 800 főre. Idén ugrásszerűen nőtt a létszám, körülbelül 1600-an vettek részt a rendezvényen. 10 órára a Stop Shop parkolója zsúfolásig megtelt bringásokkal, akik között sok széchenyisre bukkant a sulitv kamerája. A 4 kilométeres, egybefüggő, kígyózó tömeg nem mindennapi látványt nyújtott. A sor eleje már Ófaluban volt, amikor a vége még épp csak elindult a parkolóból. Érdemes volt biciklire pattanni, hiszen az érdi iskolák közül a Széchenyiből jelent meg a legtöbb résztvevő, ezért mi nyertük meg a fedett biciklitárolót!

Hétfőn délután házi kidobó bajnokságot rendezett Ági néni az ötödik évfolyamnak. Az 5. ..lett az első az 5…a második és az 5… a harmadik. FÉNYKÉPEK

A Világharmónia Futás nemzetközi csapata május 4-én indul Budapestről, majd Székesfehérvár, Veszprém és Zalaegerszeg érintésével érkezik a szlovén határhoz.

A Világharmónia Futás az emberiség legnagyobb civil kezdeményezése a békéért, amely máig több mint 140 országba jutott el.

A Világharmónia Futás olimpiai stílusú váltófutás, amelyhez bárki csatlakozhat egy pár lépésre, néhány utcahosszra vagy akár kilométerekre is.. A harmóniát jelképező fáklyát egy nemzetközi futócsapat viszi országról országra. A Világharmónia Futás ugyanakkor jóval több, mint egy sportrendezvény. A futókat minden településen ünnepséggel köszöntik. Ezeken a helyi harmónia-fesztiválokon a zene, a tánc, az irodalom, és a képzőművészet eszközeivel fejezhetik ki a helyi közösségek a harmónia iránti törekvésüket és elkötelezettségüket. A Világharmónia Futás így tulajdonképpen egy ünnepsorozat, amely végigvonul megyéken, országokon, és földrészeken, az egész világon. Útján reményt, barátságot, és örömöt hirdet. Ez a hatalmas rendezvény különféle kultúrájú, bőrszínű, politikai és vallási meggyőződésű embereket kapcsol össze, akik úgy érzik, hogy a világ egy napon az egység, és a harmónia otthona lehet.

Hallgassátok meg a Világharmónia Futás dalát!