Világharmónia Futáson vettünk részt, természettudományi verseny a Hunyadi iskolában, Nyelvünkben élünk területi anyanyelvi versenyt rendeztünk, elkészültek a felsős osztályképek, megvan a papírgyűjtés eredménye, Radnótira emlékeztünk.

Május 5-én városunkon haladt át a Világharmónia Futás közép-európai útvonala. A Világharmónia Futás az egész világra kiterjedő váltófutás, melynek célja, hogy erősítse a nemzetek közötti barátságot. A futók Budapestről indultak, a végcél pedig az Olaszországi Torinó. A város iskolái csatlakoztak ehhez a szimpatikus megmozduláshoz A mi iskolánkból vettek részt a legtöbben, 70 tanuló tette meg a kb. 3-4 km-es távot Ági néni és Kriszta néni vezetésével. A Tárnoki úttól a Riminyáki úton, a Gellért utcán és a Vörösmarty utcán keresztül haladtak a széchenyisek a fáklyás csapattal az Alsó utcáig. A Művelődési Ház előtt rövid műsorral köszöntötték a futókat.

Mit jelent neked a harmónia címmel rajzpályázatot is meghirdettek, amelyre 3000 magyar iskolás küldte be rajzát. A 3000-ből 7-et küldenek tovább a nemzetközi zsűri elé. A mi tanulóink rajza nem került ugyan be a 7 közé, a magyar zsűri azonban három tanulónk művét igen figyelemreméltónak találta.Lizicska Barbara, Csenki Laura és Kapitány Adrienn a műsor keretében dicsérő oklevelet vehetett át.

Múlt szerdán a Hunyadi Iskolában megrendezett természettudományi versenyen 3 fős csapatunk – Zab Mónika, Kalmár Ildikó és Borsay Tamás – városi 3. helyezést ért el. A Csuka Zoltán Könyvtárban a 7.b osztályos Németh Péter városi szavalóversenyen 3. lett, ugyanezen a versenyen az 5.b-s Perlusz Anna és Gáspár Bernadett különdíjat vehetett át. Mindnyájuknak gratulálunk!

Kedden „Nyelvünkben élünk” kerületi anyanyelvi versenyen láttuk vendégül a körzet 7. és 8. osztályos diákjait. Kilenc iskola 35 tanulója nevezett be, Feri bácsi köszöntötte a résztvevőket. Az 1. feladat tollbamondás volt, a 2. nyelvi-irodalmi kérdésekből álló feladatlap, ezután a tanulóknak szóbeli fordulón kellett bizonyítaniuk, hogy jól ismerik a magyar nyelvet. Zab Mónika az 5. helyezésért könyvjutalmat vehetett át, Szabó Lili a 6., Vereby Zsófi a 8., Schablik Szandra pedig a 9. helyen végzett. Gratulálunk!

A felső tagozaton hétfőn osztályfényképezés volt.

Összesítettük a papírgyűjtés eredményét. A felső tagozaton az 1. a 7.a osztály lett, a 2. a 6.a, a 3. a 7.c, a 4. a 6.b, az 5. az 5.a , a 6. a 6.c, a 7. az 5.c, a 8. a 8.c, a 9. a 8.b, a 10. a 7.b, a 11. az 5.b, a 12. a 8.a.

Az alsó tagozaton az 1. a 4.c, a 2. az 1.b, a 3. a 3.b, a 4. a 2.c, az 5. a 2.a, a 6. az 1.a, a 7. a 3.c, a 8. az 1.c, a 9. a 2.b, a 10. a 4.a, a 11. a 4.b, a 12. a 3.a osztály lett.

Május 5-én megkezdődtek az anyák napi ünnepélyek és szülői értekezletek.

A Radnóti Miklós születésének századik évfordulójára emlékeztek 5-én szerte Magyarországon és a határokon túl is. Budapesten megkoszorúzták többek között a költő XIII. kerületi szülőházán elhelyezett táblát, valamint megemlékezést tartottak sírjánál, a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben.

A XX. századi magyar líra meghatározó alakjára emlékeztek a kelet-szerbiai Borban is, ahol 1944-ben munkaszolgálatos volt, és ahol több megrázó verse is született. A heidenaui táborban leleplezték a költő emléktábláját.

Megidézték Radnóti emlékét Abdán, élete utolsó állomásán, ahol a bori lágerből gyalogmenetben hajtott, már járóképtelen költőt 1944. november 9-én a keretlegények agyonlőtték.

Petőfi Irodalmi Múzeumban, ahol kiállítás is látható az évfordulóhoz kapcsolódva, beszélgetéssel, versfelolvasással, zenével és tárlatvezetéssel egybekötött Radnóti Virrasztásra várták a közönséget.