Nagyváradon járt a 3.a, megyei angol vers- és prózamondó versenyen értünk el sikereket, hétfőn Mi Mit Tudunk rendezvényünket tartottuk a művelődési házban, tanulóink találkozhattak Jane Goodall-lal, elkezdődtek az osztálykirándulások, nemsokára kompetenciamérés lesz. 

Május 13. és 17. között ismét Nagyváradon jártunk.

Csütörtökön, útrakelt öt 3.a-s tanuló osztályfőnöke, Gonda Viki néni és Igazgató bácsi kíséretében, hogy viszonozzák a váradi gyerekek korábbi látogatását, ismerkedjenek nagyváradi iskolásokkal, az ottani iskolai élettel és hogy érdekes programokban vegyenek részt. A 2. nap fénypontja a Medvebarlang meglátogatása volt. Délelőtt megismerkedtek a gyerekek a medvék életével, tulajdonságaival, medveszobrot is készítettek. Nagy élmény volt a gyerekek számára a barlang. A csodás cseppkövek és óriási termek mellett medvecsontok garmadáját láthatták. Egy földomlás több mint száz medvét zárt be ide sok ezer évvel ezelőtt. Másnap, szombaton a váradi magyar majális kínált jó programot, szórakozást a körhintákkal, bazárokkal, különleges sültekkel és a híres vár látnivalóival. A Cosbuc iskola gulyásfőző versenyen vett részt. Az iskolai bemutatkozó sátornál a Széchenyi Iskola képeit is kitettük, bemutatván az iskolai életünk egy kis részét. Vasárnap a gyerekeink a fogadó családdal várost néztek, játszottak. A nagyváradiaktól megszokott szívbéli vendéglátás még a látnivalóknál is többet jelentett!

Pénteken az Amerikai Nagykövetség által támogatott megyei angol vers- és prózamondó versenyen, amelyet Üllőn rendeztek meg, Barna Edina néni 3 tanítványa szerepelt hatalmas sikerrel. Az 5-6.évfolyamban Gáspár Bernadett az 1. helyen végzett, a 7-8. évfolyamban Zab Mónika 2., Vona Dorottya pedig 3. lett. Gratulálunk mindnyájuknak!

Hétfőn a Művelődési Házban tartottuk meg iskolánk Mi mit tudunk? műsorát, amely ismét szívet-lelket gyönyörködtető produkciókat sorakoztatott fel.

Szombaton került sor arra a rendezvényre, amelyen iskolánk rajzversenyen győztes tanulói – Kapitány Adrienn, Nagymáthé Réka, Csenki Eszter és Svingor Hanna – találkozhattak Jane Goodall-lal. A gyerekek nagyon élvezték a beszélgetést a híres természetvédővel, akinek kislányként az volt a vágya, hogy egy napon Afrikába megy. Az álom megvalósult, és Jane a csimpánzok szakértője lett. Kézműves foglalkozás zárta a napot. Akinek volt kedve hozzá festhetett textiltáskát, vagy készíthetett nyírfából majmot.

Elkezdődtek a tanulmányi kirándulások. A sort a 6.a osztály nyitotta.

Május 27-én, ismét országos kompetenciamérés lesz minden iskolában. A 4., a 6. és a 8. évfolyam tanulói írnak matematikából és szövegértésből. Ügyesek legyetek!