Elkezdődtek a tanulmányi kirándulások, szerdán pedig országos kompetenciamérésen vettek részt a 4-6-8. évfolyamosok. A gyermeknap és a Pünkösd történetével is foglalkozunk.

A múlt héttől elkezdődtek a tanulmányi kirándulások. Mivel 6. osztályban kötelező olvasmány az Egri csillagok, a 6.a, b és c Eger nevezetességeivel ismerkedett. Az odafelé vezető úton rövid látogatást tettek a Veresegyházi Medvefarmon, majd Bogácson töltötték a délutánt. Utolsó napjuk Szilvásváradra vezetett. Az Istállós-kői-barlang, a Fátyol-vízesés, a Szalajka-völgy az osztályok egyik legkedveltebb kirándulási célpontja. 

A 7.a-sok Tatán jártak. Hajóztak a tatai Öreg-tavon, múzeumi sétát tettek a tatai várban, kisvonattal ellátogattak a vadregényes Angolparkba. Gyalogtúra, tábortűz és némi tanulás is volt a programban, de az osztály valószínűleg a Fényes-fürdő strandjára emlékezik vissza legszívesebben.

Szerdán volt az országos kompetenciamérés. A 4., a 6. és a 8. évfolyam tanulói írták meg a matematika és szövegértés feladatokat. RIPORT 4., 6. és 8. osztályosokkal.

1950 óta május utolsó vasárnapja a nemzetközi gyermeknap. Története 1920-ig nyúlik vissza. Törökországban tartották meg először. Hazánkban 1931-ben bukkan fel, akkor még Gyermek Hét néven. 1950 óta sajnos már csak egy napig tart. Az ENSZ közgyűlése 1954-ben javasolta, hogy minden országban tartsák meg az Egyetemes Gyermeknapot. A nap célja, hogy felhívja a figyelmet a gyermekek jogaira, sajátos világukra.

Vasárnap városi ünnepre hivatalos minden iskola. A Hősök Napját fogják megünnepelni. 

Hétfőn nem jövünk iskolába, ennek az az oka, hogy június 1. Pünkösd hétfő.

A Pünkösd egyházi ünnep, amelyen a kereszténység a Szentlélek eljövetelének emlékét üli meg. Húsvét után az ötvenedik napon tartják, így pünkösdvasárnap legkorábbi lehetséges dátuma: május 10., a legkésőbbi pedig június 13. A pünkösd ( pentékoszté) szó görög eredetű, jelentése 50. Hasonlóan a húsvéthoz, a pünkösd is egész héten át tart, de csak két nap nyilvános ünnep, a vasárnap és a hétfő.

A középkor óta ismert népszokás volt a pünkösdi királyválasztás. Ekkor ügyességi versenyen – lehetett ez tuskócipelés, karikába dobás, lovaglás - kiválasztották a megfelelő legényt, aki később a többieket vezethette. A pünkösdi király minden lakodalomba, mulatságra, ünnepségre hivatalos volt, a kocsmákban ingyen ihatott, a fogyasztását a falu fizette. Ez a tisztség egy hétig, de akár egy évig is tarthatott.

Június 8-án tartjuk az igazgatói fogadást, amelyre azok a tanulók kapnak évről évre meghívást, akik városi, megyei vagy országos versenyeken kiemelkedő eredményt értek el.