Rajzpályázatok, versenyek, elkészült az első osztályosok osztálybeosztása és a 4. osztályosok orientációs vizsgájának értékelése. Iskolánk honlapján megtekinthetőek. Jövő pénteken délelőtt a ballagásra díszítenek a 7.-esek. Feri bácsi vitte Nagyváradra Ranschburg Jenő professzort, jövő héten bankett, ballagás és igazgatói fogadás lesz.

A múlt hét végén és ezen a héten is felkerekedett még néhány osztály, hogy tanulmányi kirándulás keretében bővítse ismereteit.

A Fidesz Női tagozat által meghirdetett területi rajzpályázaton rendkívül sok díjat hoztunk el. A téma: „Ősi magyar jelképek, magyar mondák” volt. Az alsó tagozatosok közül a 3.c-s Nagymáthé Réka 4. lett. A 3.b osztályból 5 tanuló ért el helyezést: Kiss Norbert 3., Kapitány Adrienn 5., Bálint Luca 6., Tar Sára 8., Vaizer Petra 10. lett, a 4. osztályos Harasztos Gergely a 4. helyen végzett. A felső tagozatosok közül Nagymáthé Nóra 2., Vajnai Zoltán 7., Svingor Hanna 11.  helyezést ért el, Nemes Endre és Lajosi Attila különdíjat vehetett át. A nyertes tanulók zöme Dénes Rita néni rajzszakkörösei közül került ki, de Váli Zsuzsa néninek, Juhász Ági néninek, Virág Hedvig néninek is szerepe volt ebben a sikerben. Mindnyájuknak szívből gratulálunk!

A másik rajzversenyt a Magyar Posta hirdette meg „Ha én postás lennék” címmel. A városi versenyt Svingor Hanna megnyerte, Vajzer Petra pedig a közönségdíjat hozta el. Ez a pályázat idén már a 13. sikeres rajzpályázatunk volt.

Német-, angol- valamint matematikatudásukról adtak számot a 7. osztályos tanulók orientációs vizsga keretében. A múlt heti írásbeli forduló után ezen a héten szerdán és csütörtökön a szóbelikre került sor.

Az igazgatói fogadás hétfőn fél háromkor kezdődik a felső tagozat 1. emeleti zsibongójában. Iskolánk 660 tanulójából körülbelül 120 kap majd meghívást erre a rangos eseményre.

Jövő csütörtökön kerül sor a 8. osztályosok bankettjére. A bankett 18 órakor kezdődik és 22 óráig tart majd.

Jövő pénteken délelőtt a ballagásra díszítik a 7.-esek a három ballagó nyolcadik osztály termét és az iskola folyosóit. Nagyon sok virágra és zöldre van szükség a díszítéshez. Kérjük a többi felsős osztályt és a szülőket, hogy aki tud, hozzon a kertjéből borostyánt, fenyőágat, olyan virágot, ami nem hervad el gyorsan. A virágkötésben járatos anyukák segítségére is számítunk. Tegyük feledhetetlenné ezt a napot a ballagó diákok számára! Eközben a többi felsős osztály a saját termét és területét takarítja majd, hogy szép tisztaság és rend fogadja a vendégeket.

Elkészült az első osztályosok osztálybeosztása és a 4. osztályosok orientációs vizsgájának értékelése. Iskolánk honlapján megtekinthetőek.

Ismét nagyváradi gyerekek érkeztek hozzánk, ezúttal egy egész osztály. Orsi néni és tanítványai töltenek velük egy hetet Simonpusztán.

A múlt hét végén Nagyváradon tartott előadást Ranschburg Jenő a gyermekpszichológia talán legismertebb magyar szakértője, az előadás után pedig dedikálta a Prolog Könyvkiadónál nemrégiben megjelent Szeretet, erkölcs, autonómia című könyvét. A varázslatosan előadó, a gyerekek szeretetére nevelő professzor urat Feri bácsi kísérte el. 

Dr. Ranschburg Jenő pályáját gyógypedagógusként kezdte. Volt az ELTE ELTE BTK pszichológiai tanszékének docense, 1977-től az MTA Pszichológiai Intézetének osztályvezetője, jelenleg főiskolai tanár. Dr. Ranschburg Jenő számos pszichológiai szakkönyv szerzője. A hetvenes években sokak számára szinte családtagnak számított. Szüleink biztosan emlékeznek még a Családi kör adásaira a TV-ben, amelyek szintén az ő nevéhez fűződtek. FÉNYKÉPEK : www.szechenyi-erd.co.cc

Vasárnap iskolánk is helyet ad majd az európai parlamenti választásoknak. Magyarország a korábbi 24 helyett 22 képviselőt delegálhat majd az Európai Parlamentbe.