A tanév első adásából kiderül, hogyan is telt a vakáció, milyen volt a nyári napközi, milyen felújítások történtek a szünet alatt, hogy áll a biciklitároló építése, kik lettek az új osztálytitkárok, illetve az is, hogy milyen volt az évnyitó.

A vakáció elején Dénes Rita néni lelkes kis csapatnak tartott rajztábort az alsó tagozatban.

Június 22. és augusztus 18. között 8 héten keresztül fogadta Parkvárosban a napközis tábor a város diákjait. Orsi néni és Erika néni, alsós és felsős tanárok gondoskodtak a változatos programról. Kicsik és nagyok sportoltak, kézműveskedtek, túráztak együtt vagy látogattak el például a Tropikáriumba.

Amerikai vendég animátorok is színesítették a tanári kart, és angol dalokat tanítottak meg a gyerekeknek. A gyerekek láthatólag élvezték a táborban töltött napokat. VIDEÓ

A 7.b osztály tanterme tisztán várta szeptember 1-jén az érkezőket. Egy júliusi napon Soós Szilvi néni, szülők és az osztály tanulói tüsténkedtek reggeltől estig. Festettek, mázoltak, újjávarázsolták még a virágállványt is.

Augusztus 31-én a tanévnyitóval kezdetét vette a 2009-2010-es tanév. Tánc, vers, énekszó próbálta feledtetni velünk, hogy sajnos vége a vakációnak. Feri bácsi köszöntötte a csillogó szemű kis elsősöket és az iskola új tanárait. Beszélt a várható eseményekről is.

Az első tanítási napon minden felsős osztály diákönkormányzati tagokat választott, és megkezdte szerdán munkáját a diákönkormányzat Urbánfy Szilvi néni irányításával.

Nagyszüleinktől tanultuk címmel pályázatot hirdetett a nagyváradi Pertinax Egyesület.

A múlt tanévben az Érd körbe Érdet rendezvényen megnyert biciklitároló felállítása megkezdődött a nagyiskola udvarán.