Jubileumi ünnepély, bográcsfesztivál, sok-sok eredmény az iskolagyűlésen, almaakció és járj kerékpárral a munkahelyedre.

Jubileumi évünk fontos állomása volt a szombati Széchenyi-napi ünnepély. Erre az alkalomra a felső tagozat díszbevonulást tanult meg. Az alsós osztályok kék és piros lufikkal érkeztek, ez a két szín látható a Széchenyi család címerében. A felsős osztályok fehér kék illetve zöld lufit tartottak a kezükben. A zászlóbehozatal alatt a Széchenyi-indulót énekelte az iskola énekkara és a tanulóifjúság. Nagy sikere volt a színdarabnak, amely Széchenyi életét elevenítette fel. Vendégeink közül többen is mondtak beszédet: városunk polgármestere iskolánk érdemeit méltatta. Druzsin József a régi iskolai életről mesélt érdekességeket, Nánási Anett diákéveire emlékezett. Nagyváradi testvériskolánk igazgatója szép domborművel ajándékozott meg bennünket, amelyen mindkét iskola képe látható. Kaptunk tőlük egy térképet is, amely Széchenyi erdélyi útjának állomásait mutatja be. A Lendvai Károly Férfikórus dalai hallatán többen is kedvet kaptak az énekléshez a nézők soraiban. Igazgató bácsi díszoklevelet és ajándékot adott át vendégeinknek.

Végül magasba emelkedtek az osztályok születésnapi ajándékát szállító lufik is. Az iskola viszonzásul meghívta a tanulókat egy szelet szülinapi sütire. A 6.b osztály lufija a Velencei út 26. szám alatt egy körtefán akadt fönn. Onnan hozták vissza a ház lakói – Horváth Béla és felesége - az osztály fényképét. 

A bográcsozás minden eddiginél jobban sikerült. Ilyen sokan még sosem voltunk. A zsűri meggyes rétessel jutalmazta a legjobb szakácsokat.

Csütörtökön a 2. órában iskolagyűlést tartottunk, az akadályverseny és a Széchenyi-futás eredményei: az 5. évfolyamos lányok között Pigler Nikolett lett az 1., Baltás Patrícia a 2., Bárkányi Dóra a 3. Az 5.-es fiúk között Habos Tamás lett az 1., Morgos Mátyás a 2., Erdei Richárd a 3. A 6. évfolyamon a lányok között Svingor Hanna végzett az élen, Nagymáthé Nóra lett a 2., Kirilla Lilla a harmadik. A fiúk között Kékesi Bendzsi hozta el a pálmát, Hunyadi Balázs lett a 2., Varga Máté a 3. A 7. évfolyamon a lányok között György-Mózes Réka győzött, Molnár Klaudia lett a 2., Gáspár Edina a 3. A fiúk között Vajnai Zoltán ért elsőnek a célba Gyarmati Roland lett a 2., Nyári Barnabás a 3. A nyolcadikos lányok mezőnyében Tóth Lili lett az 1., Kovács Kitti a 2., Sánta Vivien a 3. A fiúk között Horváth Marci volt a legfürgébb, Zakariás István lett a 2., Molnár Ádám a 3.

Sok szép könyvvel gazdagodott iskolánk könyvtára. Bíró András érdi költő, író, újságíró jubileumunk alkalmából saját műveit hozta el nekünk ajándékba.

Járj kerékpárral a munkahelyedre! címmel hirdetett meg kampányt a Magyar Kerékpáros Klub. Ördög Bendegúz édesanyja benevezte iskolánkat. Csatlakozz te is a versenyhez! Kerékpárt és egyéb díjakat lehet nyerni. A részletek a www.bringazzmunkaba.hu honlapon olvashatók. A kampányt az Európai Unió is támogatja.

Elkezdődött az almaakció. Október 22-éig naponta 1-1 almát kapunk az Önkormányzat jóvoltából.

Jövő kedden, okt. 6-án az aradi vértanúkra emlékezünk. Készüljetek verssel, rövid történelmi visszatekintéssel! Minden osztály hozzon mécsest és egy szál virágot!