Apáczai tehetségkutató verseny, biológia, kémia és történelem a gimnáziumban, interjú a nagyváradi néprajzi versenyen szereplőkkel, iskolatörténeti kiállítást rendezünk.

November 12-én rendeztük meg az Apáczai tehetségkutató természettudományos verseny iskolai fordulóját, amelyen 7. és 8. osztályos tanulók mérik össze tudásukat.

A verseny első helyezettje Vajnai Zoltán 7.b osztályos tanuló lett, a 2. Vass Tünde a 8.a-ból, a 3. Szabó Péter a 8.b-ből. Ők hárman alkotnak majd egy csapatot és képviselik iskolánkat a területi csapatversenyen december 14-én. Gratulálunk és sok sikert kívánunk!

Matematikából mind a 4 évfolyam versengett a héten. A legjobbak képviselhetik iskolánkat a december 7-én megrendezésre kerülő Bolyai területi versenyen. Mivel nagyon sok volt a hiányzó, a végleges nevezési listát csak kedden állítjuk össze, mert szeretnénk esélyt adni a tehetséges beteg tanulóknak is. Az eddigi eredmények a következők:

Az 5. évfolyam tagozatosai között holtverseny alakult ki Bucsek Balázs, Hágen Botond, Nagy Henrietta és Németh Sámuel között. 5. lett Morgos Mátyás, 6. Panajotidisz Gréti. Az 5. évfolyam nem tagozatos tanulói között Perlusz Artúr lett az 1.,Palkó Brigitta a 2. és Szkridon-Siklódi Kinga a 3. Ők valamennyien az 5.c-be járnak.

A 6.évfolyam tagozatosai között az 1. Panajotidisz Szofi lett, a 2. Varga Máté, a 3. Varga Kristóf, a 4. Gáspár Bernadett, az 5. Zentai Brigitta, a 6. Perlusz Anna. A 6. évfolyam nem tagozatos tanulói közül Kisfaludy Tamás 6.a osztályos tanuló lett az 1. a 6. évfolyam legmagasabb pontszámával, Svingor Hanna, szintén a 6.a-ból lett a 2., Kirilla Lilla 6.c osztályos tanuló lett a 3.

A 7. évfolyam tagozatos tanulói között Kertész Zsuzsa győzött, Borsay Enikő lett a 2., Szűcs Lilla a 3., Maller Levente a 4., Pálvölgyi Eszter az 5. A nem tagozatosok mezőnyében Paulik Vivien 7.c-s tanuló lett az 1.

A 8. évfolyamon a tagozatosok között Babits Eszter győzött, Ribényi Márton lett a 2., Horváth Márton a 3. és Németh Barbara a 4. A nem tagozatos tanulók versenyét Jánky András nyerte meg Vass Tünde lett a 2., Koós Norman a 3. Gratulálunk a helyezetteknek, és sok sikert kívánunk a folytatáshoz!

Ma is szurkolhatunk a széchenyiseknek. A Vörösmarty Gimnázium minden évben versenyeket rendez a 8. évfolyam számára a különböző felvételi tárgyakból. Ma biológiából, kémiából és történelemből mérik össze a tudásukat legjobb tanulóink a város többi nyolcadikosával. Jövő héten a matematika-fizika versenyre kerül majd sor.

Múlt héten ismét Nagyváradra látogattunk. Ezúttal egy hangulatos néprajzi versenyen vett részt felső tagozatos tanulókból álló 6 fős csapatunk. Interjú.

Ezen a héten megkezdődött iskolánkban a felújítási munkák részeként a kazánok cseréje.

Megnyílt a Gárdonyi Iskola tanuszodája, ahol úszásoktatás is indul gyerekek részére délutáni időpontokban. Csoportos foglalkozás esetén egy alkalomra a belépő 900 Ft-ba kerül. Az uszoda kedvezményes áron vállalja a csoportok szállítását is. Reméljük, hogy sok új úszóreménységgel fog gazdagodni városunk!

Decemberben iskolatörténeti kiállítást rendezünk. Kérjük, hogy segítsetek a gyűjtőmunkában! Minden olyan tárgy érdekes lehet számunkra, amely bemutatja, hogy milyen volt az élet az iskolában szüleink, nagyszüleink idejében, hogy milyen íróeszközöket használtak régen a diákok, milyen könyvekből tanultak, milyen füzetbe írtak, milyen volt a bizonyítványuk. Ha régi palatáblát, fényképeket, tintatartót, iskolaköpenyt őriztek otthon, kérjétek meg szüleiteket, hogy bocsássák az iskola rendelkezésére ezeket a kiállítás idejére! Örömmel fogadunk minden segítséget!

Emlékeztetjük az osztálytitkárokat, hogy máig kellett minden osztálynak elkészítenie azt a tervet, amely az iskolaudvar szerintetek igazságos felosztását ábrázolja. Szeretnénk úgy felosztani a takarítási területeket, hogy azzal mindenki elégedett legyen. A terveket Szilvi néni ma szeretné megkapni.