Aranytoll és Benedek Elek meseíróverseny, Babits Eszter a VMG-ből hozta el a pálmát, Széchenyi-kupa városi kosárlabda-bajnokságot rendeztünk, interaktív táblák, barlangi kirándulás.

Nemzetközi versenyen vettek részt negyedikeseink szombaton.
Három tanulónk, König Virág, Révész Dávid és Morgos Árpád vívták ki azt a jogot, hogy részt vegyenek a romániai magyar iskolák meseíró döntőjén, az Aranytoll versenyen. 

Révész Dávid 4.b. osztályos tanuló nagyváradon írt meséje, mellyel nemzetközi mezőnyben második helyet szerzett:

A Jó és a Gonosz
Amióta világ a világ, a Jó és a Gonosz küzdenek egymás ellen. Azonban egyik sem tudott felülkerekedni a másikon. A Gonosz tündér kitalált egy cselt cipó evése közben. Mivel tudta, hogy az emberek a pénz és a hatalom után vágynak, ezért mindenkinek azt igérte. Ezért a világ elkomorodott. A szalmabábura nem szálltak a madarak csiripelni, kavicsos lett a föld, ahol régen zsenge fű volt. A pisztrángok nem tudtak úszni, hisz kiszáradtak a tavak, patakok, folyók. A gyermekek nem korcsolyáztak, az emberek dehogy szekérrel, kocsival jártak mindenhova, és csak a pávatollakat nézegették, a pénzt hajszolták. Én egy öreg tölgyfa vagyok. Egy emberi személy engem szemelt ki bútornak, és piros filccel rám rakott egy hetest, hogy hét nap múltán kivág. A Jó tündér meg akarta mutatni, hogy a szeretet mindennél többet ér. De minden hiába. Közeledett a Karácsony. A Jó tündér tudta, hogy Gonosz ellensége ezt az ünnepet ki nem állhatja. Ezért támadt egy jó ötlete. A világ közepére (mit mindenki láthatott), rakott egy hatalmas, kacsalábon forgó, csodapalota nagyságú karácsonyfát, melyen egy nagy hósapka volt. A tündér díszek helyett csupa régi fényképeket rakott, melyek a régi szép világot mutatták. A fa mellé odaállt a jó egyfejű sárkány, és egy szeretetről szóló dalt énekelt olyan hangosan, hogy azt a világ minden táján hallani lehetett. A magukba zárkózott emberek először alig hallhatóan, majd egyre hangosabban énekeltek. Egy idő után az emberek kimentek a karácsonyfa mellé, és egymás kezét fogva táncolni kezdtek. Visszatért a jó világ. Még nálam is leesett a hetes szám. Így győzte le a Jó a Gonoszt. Habár az emberek szívében még mindig van egy ici-pici gonoszság, azonban a Jón soha nem tud fölülkerekedni.

Néhány nap múlva az Érd városi meseíró versenyen ezen három versenyző szintén részt vett, és Kőnig Virág 4. helyezést, míg Révész Dávid 1. helyezést ért el.

Még két kiváló eredménnyel íratkoztak fel az alsósok dicsőségtáblánkra: szerdán a Csuka Zoltán Könyvtárban a Benedek Elek mesemondó versenyen Bodnár Eszter 4.b osztályos tanuló a 3-4.osztályosok mezőnyében 2. helyezést ért el, Szabó Bence, 2.b osztályos tanuló pedig első lett az 1-2.osztályosok között.

Hétfőn délután rendeztük meg a Széchenyi-kupa városi kosárlabda-bajnokságot. Nagy fölénnyel nyertük meg a versenyt az 5-6-osok,mind a 7-8.-osok mezőnyében. A legeredményesebb játékos Kékesi Benjámin 6.b osztályos és Erdei Richárd 5.b osztályos tanuló volt. Gratulálunk a nagyon szép eredményhez!

Már 3. éve iskolánk egy-egy 8.-os tanulója nyeri a Vörösmarty Gimnázium matematika-fizika komplex tanulmányi versenyét. Budavári Ruben és Borsay Tamás után idén a 8.b-s Babits Eszter hozta el a pálmát. 

Szülői gyűjtés, alapítványi támogatás és minisztériumi eszközfejlesztés eredményeképpen két interaktív táblával lettünk gazdagabbak. A táblák 2009. november 20-án érkeztek meg. A 2.c osztály és a 3.c osztály vállalkozott arra, hogy ezt az eszközt elsőként alkalmazza iskolánkban.

Szenzációs képeket készített Törökné Demjén Éva osztályfőnök az osztályával tett barlangtúráról. A szűk átjárók, a kiépítetlen útvonal, a hamisítatlan eredeti barlang bejárása, (mászása) bizonyára nagy élményt jelentett.

Ne felejtsétek el, hogy hétfőn a Diákönkormányzat értékeli a tantermek téli dekorációját!

Jó szórakozást a ma délutáni sulibulihoz! 3-tól 8-ig miénk az iskola!

Pucoljátok ki a cipőtöket,mert már elindult a Mikulás Lappföldről!