Rendhagyó irodalomóra a Kossuth-díjas Ágh Istvánnal, nagyváradi vendégek a Könyv, toll, ecset versenyen, angol versenyen középdöntősökkel beszélgettünk, meseíró és Nyelvünkben élünk verseny volt, folytatódott az ablakcsere, kirándultunk a budai hegyekben. 

Február 19-én délelőtt rendhagyó irodalomórán vettek részt a felső tagozatosok. A vers- és prózaírás, a művészet iránt érdeklődő tanulók találkoztak, beszélgettek Ágh István Kossuth-díjas költővel. Igazgató bácsi kedves szavakkal, Perlusz Anna verssel köszöntötte a művészt. Az óra első felében Ágh István beszélt arról, hogyan születnek a versek, milyen kötetei jelentek meg, mivel foglalkozik mostanában, majd tanulók kérdezték őt kedvenc verseiről, diákéveiről, családjáról, a Kossuth-díjról és még sok minden másról.

Hétfőn délután ismét nagyváradi vendégeket fogadtunk. Könyv, toll, ecset versenyünkre érkezett ezúttal testvériskolánk 9 diákja, a legjobban fogalmazók, olvasók, rajzolók.
Az évek óta nálunk megrendezett Könyv, toll, ecset verseny mára a város legnagyobb alsós versenyévé nőtte ki magát.

Ebben az évben minden érdi iskolából érkeztek résztvevők, így a nagyváradi iskolát is beleértve 9 iskola közel 140 2., 3. és 4. osztályos tanulója mérte össze tudását szövegértésben, meseírásban,meseillusztrálásban.

A széchenyisek nagyon sok dobogós helyezést hoztak el.
Szövegértésben a 2. osztályos Sisák Márton 1., a 3. osztályos Németh Noémi 1.,a 4. oszt. Kalmár Gergely 3. helyezett lett. Fogalmazásban a 2. osztályos Ménesi Hanna 1., Szabó Bence 2.,a 3. osztályos Tóth Róza 1, a 4. osztályos Kőnig Virág szintén 1. helyezést ért el. Rajzban a 2. osztályos Csenki Eszter 1., a 3.oszt. 1. Thaly Árnika 1., a 4. osztályos Kapitány Adrienn 2. lett. A nagyváradi gyerekek három díjat vittek haza: fogalmazásban két másodikat, rajzban egy harmadikat. Az iskolák versenyét mi nyertük, így a VÁNDOR KUPA a Széchenyiben maradt. A második helyen a Kőrösi, a 3. helyen a Mariánum végzett.

Angol nyelvi olvasóversenyen jutott a középdöntőbe 5 felső tagozatos tanulónk. Most velük beszélgetünk.

A Hunyadi Ált. Iskola által megrendezett meseíró verseny eredményhirdetésére Gáspár Bernadett, 6.b osztályos tanuló kapott meghívást. Az üveggömb című meséjével Betti városi 3. helyezést ért el. Gratulálunk!

Szerdán délután került sor a Nyelvünkben élünk verseny iskolai fordulójára, amelyen a 7-8. osztályosok vettek részt.

Tovább folytatódott az ablakcsere. A hétvégén elkészült minden folyosó, a tanári, és a zsibongó. Most az alagsori termekben, a konyhában és az ebédlőben dolgoznak a munkások. Hamarosan a főbejárat is sorra kerül.

Múlt pénteken 5-6. osztályosok túráztak a Budai-hegyekben Ági nénivel. Budaörs, Csillebérc, Makkosmária útvonalon haladt végig a 45 fős, vállalkozó kedvű csapat. Útközben sok szép fényképet készítettek. Ezekkel búcsúzunk.