Szeretettel köszöntjük az ötödikeseket a felső tagozatban! Számukra új korszak kezdődött szeptemberben. Mindhárom osztályban már komoly munka folyik. Hétfőn házi kidobó  bajnokságon küzdött egymás ellen a 3 ötödikes osztály. A körmérkőzés az 5.c-sek győzelmével zárult. Folytatjuk új tanárainkat bemutató sorozatunkat. (Fövenyi Györgyi). Jövő héten ünnepeljük Széchenyi István születésnapját. Számos programmal adózunk névadónk emlékének.

Szeptember 20-án, hétfőn kerül sor az ünnepélyre. Az 1. órában az alsósok, a 2. órában a felsősök nézik meg a műsort. A délelőtt folyamán a felsős osztályok Széchenyi-vizsgát tesznek. Ez annyit jelent, hogy Igazgató bácsi minden osztályba bemegy, és Széchenyi életével, munkásságával kapcsolatos kérdéseket tesz fel. A vizsgán 10 pontot lehet szerezni. Készüljetek, hogy mindenki jól szerepeljen a megmérettetésen! Este 6 órakor pedig SZM-gyűlés lesz a fizikateremben. 21-én, kedden akadályversennyel folytatódik a programsorozat. Az iskolai diákbizottság titkárát kértük meg, hogy tájékoztasson bennünket a részletekről. Az akadályverseny elengedhetetlen kelléke a menetlevél. A DÖK-titkárhelyettest kérdezzük ezzel kapcsolatban. 22-én, szerdán kerül sor a Széchenyi-emlékfutásra. Szeptember 25-én, szombaton ismét bográcsfesztiválra várjuk a szülőket.

A felső tagozatban év eleje óta működik a tanulószoba az első emelet 4-esben. Ha nyugodt körülmények között szeretnél tanulni, vagy nem tudod egyedül elkészíteni a házi feladatodat, esetleg nem értettél meg teljesen valamit az órán, hétfőn-kedden-szerdán-csütörtökön délután 1-től 4-ig, pénteken 1-től 2-ig itt kaphatsz segítséget. KAMERÁN 

A múlt héten az alsó  tagozatban, ezen a héten pedig a felsőben lezajlottak az év eleji szülői értekezletek.

Iskolánk 3 tanulója az érdi SPORT EXPO-n kiváló eredményt ért el. Az expóra ellátogató tanulók a helyszínen megrendezett versenybe is benevezhettek. 15 számban kellett megmutatniuk sporttudásukat. Pigler Nikolett 6.a. osztályos tanuló a 3., Krausz Anikó 5.b-s tanuló a 2., a 6.c-s Kékesi Dominik pedig az 1.helyen végzett. Nagyszerű híreket kaptunk a Dunafüredi Vízisport Klubtól is. Az év során több jelenlegi, illetve már elballagott iskolatársunk kiemelkedő sporteredményeket ért el.

Nyári Barnabás a Vidék Bajnokságon kajak 1-esben a 3x200 méteres váltóban ezüstérmet, az Országos Bajnokságon aranyérmet szerzett. Kalmár Ákos a Hídépítő  Kupán és a Budapest Diákkupán is a 4. helyen végzett. Fazekas Péter a Tolna Évadnyitó Versenyen kajak 1-esben 500 méteren, az Országos Diákolimpián kajak 4-esben 2000 méteren és a Vidék Bajnokságon kajak 1-esben 3x200 méteres váltóban is ezüstérmet szerzett. Csenki Laura a Vidék Bajnokságon 4x 500 méteres váltóban ezüstérmes lett. Kajak 1-esben a 3-szor 200 méteres váltóban Isa Dénes a 3. helyen futott be. Vörös Marcell kajak 2-esben 500 méteren aranyérmes lett. A Vidék Bajnokságon Koós Norman kajak 2-esben 500, 1000 és 4000 méteren aranyérmes lett. A Maraton Magyar Bajnokságon kajak 2-esben 15 km-en szintén aranyérmes lett. A Serdülő, kölyök, gyermek Magyar Bajnokságon Norman ismét triplázott: kajak 2-esben 500, 1000 és 4000 méteren is aranyérmet szerzett. Norman az egész éves kimagasló eredményeivel bekerült a 2010-2011. évi serdülő válogatott keretbe.

Mindnyájukra büszkék vagyunk.