Mikulásdélután, sulibuli, versenyeredmények, interaktív tábla, beszélgetés Mészáros Bettinával a gimnáziumi versenyről, Hajni és Tünde nénikkel pedig az iskolatörténeti kiállításról. Szolgálati közlemények: új kazánok és járda.

Múlt pénteken nálunk járt a Mikulás csinos krampuszlányok kíséretében. Először az alsó tagozatba látogatott el, ahol a gyerekek izgatottan várták. Még műsorral is készültek, zongoráztak, hegedültek a Mikulásnak.

A felsősök már elszoktak attól, hogy az iskolában őket is meglátogatja, és bár váratlanul toppant be, mindenki örült a szaloncukornak. Hirtelen úgy emlékeztünk, hogy mindig minden órán jók voltunk.

Délután osztályprogramokkal folytatódott a nap, majd diszkóval zárult. Olyan hírek szállingóznak, hogy Feri bácsi brékelt vagy indiai táncot lejtett vagy a kettőnek valamilyen ötvözetét adta elő. Lehet hogy csak elesett? Sajnos a Sulitévé lemaradt erről a ritka eseményről. Ha valaki készített fényképet, kérjük, juttassa el hozzánk, hogy közkinccsé tehessük!

Szép versenyeredményekről szerencsére folyamatosan hírt tudunk adni. Ezen a héten német nyelvből születtek újak. A Bolyai Ált. Isk. által rendezett körzeti versenyen Borsay Enikő a nem orientációs németesek között 1. helyezést ért el. Huszti Lúcsia 5., Bogád Botond 10. lett. Mindhárman a 7.b osztály tanulói. Az orientációs németesek között a 7.a-s Thaly Hajnalka 12. helyezést ért el. Gratulálunk nekik!

Mészáros Bettina a VMG történelemversenyén lett 9. helyezett. Vele beszélgettünk.

 

Interaktív táblás riport.

Iskolatörténeti kiállításra készülünk. Ezzel kapcsolatban kérdeztük a főszervezőket: Hajni nénit és Tünde nénit.

Befejeződött az új kazánok bekötése. A nagyon modern, programozható szerkezetek segítségével a termek hőmérséklete külön-külön szabályozható.

Járda épült a Hóvirág utca egy szakaszán. Az alsó tagozatos tanulók ezen az útvonalon is tudnak majd jönni ebédelni. Igaz, hogy ezzel sajnos parkolóhelyeket veszítettünk el.

December 14-étől a Széchenyi-hét keretében változatos délutáni programokon készülünk a karácsonyra.