Kaán Károly természetismereti verseny, kosárlabda diákolimpia, megkezdődtek a szóbeli felvételik, folytatódik az ablakcsere, jön a Ki Mit Tud? és a március 15-i ünnepély, illetve hétfőn fáklyás felvonulás.

Hétfőn a Kaán Károly természetismereti verseny iskolai fordulójában 16 5. és 6. osztályos tanuló mérte össze tudását. Kaán Károly erdőmérnök, gazdaságpolitikus, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja volt. Nevéhez fűződik az erdőgazdálkodás újjászervezése, az Alföld fásítási programja. Előharcosa volt a természetvédelemnek, erőfeszítéseinek köszönhetően született meg 1935-ben az erdő- és természetvédelemről szóló törvény, amely elrendelte a védelem alatt álló növény- és állatfajok körét.

Az ötödikesek között Panjotidisz Gréti végzett az 1. helyen, Kántás Diána lett a 2., Perlusz Artúr a 3. A 6. évfolyamon Svingor Hanna érte el a legmagasabb pontszámot. A verseny megyei fordulóját Maglódon rendezik majd meg április 17-én.

Szerdán és csütörtökön Körzeti Kosárlabda Diákolimpián vettünk részt. Szerdán az 5-6. osztályos, csütörtökön a 7-8. osztályos fiúk mérkőzéseire került sor. Az 5-6.-os csapat: Vörös Patrik, Markó Dani, Nagy Ádám, Kékesi Bendzsi, Szinger Kristóf, Kékesi Dominik, Erdei Ricsi, Habos Tamás, Bayer Balázs, Csóka Roland és Katona Botond kitett magáért. A dobogó legfelső fokára állhattak fel. A Kőrösi és a Teleki Iskola csapata fölött arattak győzelmet.

A 7-8.-os csapat tagjai: Máthé Péter, Bereczki Alex, Dubicz Norbert, Neumann Gyuri mellett Molnár Ádám, Mayer Ricsi, Vörös Patrik, Markó Dani, Nagy Ádám, Kékesi Bendzsi, Kékesi Dominik és Erdei Ricsi voltak.

Hat csapat indult ezen a tornán: Diósd, a százhalombattai Kőrösi, a Mariánum, a Gárdonyi, az érdi Kőrösi és a mi csapatunk.

A héten elkezdődtek a szóbeli felvételik. Felvételiztek nyolcadikosaink történelemből, matematikából, kémiából, németből, angolból, sőt médiából és néptáncból is. Kíváncsiak voltunk, ki hogy élte meg?

Ismét elvitték a PET-palackokat. 890 kiló gyűlt össze. Hozzátok minél többet! A jelszó még mindig: laposra taposva.

Hamarosan lejár az Univer pontok gyűjtésének határideje, most még gyorsan hozzatok, amennyit tudtok! 1 és 2 pontot érőket találtok az Univer mustáros és ketchupos flakonokon. Figyelem! Az idei pontok nem kék, hanem lila színűek.

Folytatódik az ablakcsere. Kész a bejárati ajtó is, a hétvégén a tornaterem következik majd. Továbbra is legyetek nagyon óvatosak, a folyosókon létrákon dolgoznak a munkások, az udvaron pedig sok a törmelék.

Április 1-jén rendezzük meg majd a felsősök iskolai Ki mit tud?-ját. Kezdjetek el készülni, hogy sok szép, színvonalas produkciót láthassunk majd! Jövő pénteken, március 12-én tartjuk meg március 15-ei ünnepélyünket. Gyertek ünneplő ruhában, tűzzetek fel kokárdát is!

Március 15-én, hétfőn fáklyás felvonulással adózunk az 1848-as hősök emlékének. 18 óra 15 perckor gyülekező a betonos udvaron. Rövid ünnepi műsor után a Diósdi úton és a Duna utcán vonulunk majd az érdligeti posta közelében lévő 48-as emlékműig.