Nagyváradi vendégeink voltak, színházban voltunk, bűnmegelőzési előadást hallgattunk a tornateremben. A papírgyűjtésen a tavalyihoz hasonló mennyiségű papír gyűlt össze, olvasás-, szavaló- és angolverseny volt, közeleg a Föld napja.

Múlt csütörtökön érkezett nagyváradi másodikosokat színes programmal vártuk.

Április 16-án nagyváradi vendégeinkkel néztük meg a KISDED MAKKBUL TERMŐ TÖLGYFA LESZ című iskoladrámát, amit Széchenyi István halálának 150. évfordulója tiszteletére a zuglói Széchenyi István Általános Iskola színjátszó körének tagjai adtak elő a Pataky Művelődési Központban. A darabot Csabai Mária rendezte. Az előadásban Széchenyi életének fontosabb állomásai keltek életre. A szüleit szerető gyermek, a bátor katona, a világutazó, az országépítő politikus, a példás családapa, és a küzdelembe megfáradt ember.

Kedden délelőtt bűnmegelőzési előadáson vett részt a 8. évfolyam. VIDEÓ

Ismét megrendeztük a tavaszi papírgyűjtést. Köszönjük mindenkinek a munkát és a segítséget. Az őszihez hasonló mennyiségű papír gyűlt össze.

Miközben a konténerekben gyűlt a papír, a fizikateremben verseny zajlott.

Szombaton a VMG-ben a Simonyi Zsigmond helyesírási versenyen két megyei 3. helyezést is szereztünk: Orbán Noémi a 7. évfolyamon, Faragó Zsolt pedig a 6. évfolyamon érte el ezt a kiemelkedő eredményt.

Kedden a városi szépolvasási versenyen hármas siker született. A a 2.c-s Ménesi Hanna nyerte meg a versenyt, a 3.b-s Miskéri Maja lett a 2. helyezett, és a 3. helyen is széchenyis diák végzett: Zatykó Péter. A 3.a-s Drizner Petra a hibátlan olvasásért dicséretben részesült.

A körzeti angol nyelvi versenyen is jól szerepeltünk: az 5.-es Perlusz Artúr 8., Kovács Attila 10. helyezést ért el, a 6.-os Dobrádi Dorina 5. lett, a 7.-es Orbán Noémi a 2., Farkas Alexa pedig a 3. helyen végzett.

Szerdán a városi szavalóversenyen a 4.b-s Adorján Kinga különdíjban részesült, a 7.b-s Tóth Máté dicsérő oklevelet és könyvjutalmat kapott. Gratulálunk!

Magyarországon 1990 óta minden évben április 22-én ünnepeljük a Föld napját. Ekkor az különböző környezetvédelmi programokat rendeznek, ezzel próbálva felhívni az emberek figyelmét ennek fontosságára, és meggyőzni őket, ne szemeteljenek. Csütörtökön mi is szorgoskodtunk. Minden osztály kitakarította és feldíszítette az osztálytermét, rendbe rakta az udvari területét, és szemetet szedett egy környező utcán. Feladatunkat sikeresen teljesítettük,de nagyon elfáradtunk.

A jövő héten hétfőtől péntekig közkívánatra átvesszük a Tetrapack dobozokat, tehát a papírból készült tejes és üdítős dobozokat a nagyiskola udvarán. Kérjük, hogy a dobozokat összelapítva és kötegelve hozzátok!

Szöveg: Paulik Vivien, Szabadföldi Anna, Vámos Milán
Kamera: Striffel Ádám